A lehető legrosszabbkor felejtette el, melyik a jobb és bal keze

2018.12.28. 13:09

Felemás meccse volt a Temple Owlsnak a Duke Blue Devils elleni kisdöntőben az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, hiszen a félidőben még 27-21-re vezettek, onnan viszont totális összeomlás jött a Temple-nek, és a második félidőben 35-0-val átgázolt rajtuk a Duke, ami végül 56-27-re nyert. A nagy második félidei gödörből trükkjátékkal próbálta kizökkenteni csapatát az Owls ideiglenes vezetőedzője, Ed Foley, ám a trükk nem is sülhetett volna el rosszabbul.

Ne maradjon le semmiről!

A saját térfeléről kellett volna puntolnia a Temple-nek, ami úgy érezte, itt az idő, hogy egy trükkös játékkal szerezzék meg a támadás folytatásához szükséges 4 yardot. A trükk az lett volna, hogy a punter előtt 6-7 yarddal felálló, a puntert védő két játékos egyike kapja a labdát, és próbál kellő távolságra futni vele.

Csakhogy a center elvétette az irányt, és a rossz ember felé dobta a labdát – a videón jól látható, hogy a jobboldali DaeSean Winston a levegőbe nyúl a labdáért, ami sosem ér oda, ugyanis balra, az ettől alaposan megijedő Rob Ritrovato felé tart. Ritrovatót annyira meglepte a dolog, hogy ijedtében le is húzta a fejét, így a labda rajta megpattanva ment üres területre. A punter már csak annyit tehetett, hogy rávetődött, hogy ne vigyen egyből touchdownt a Duke.

A még nagyobb hátrányba kerülést viszont csak elodázni tudta, a Duke három játék alatt teljesítette a 10 yardot, és elhúzott 46-27-re, megnyerve a Walk-On's Independence Bowlt.

A december 27-i bowleredmények

  • Temple–Duke 27–56
  • Miami–Wisconsin 3–35
  • Baylor–Vanderbilt 45–38