Brutális ütközéssel, hatalmas trükkel indult az új amerikaifutball-liga

2019.02.10. 12:04

Szombat éjjel (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) két mérkőzéssel elrajtolt a nyolc csapatból álló Alliance of American Football, vagyis az AAF első szezonja. A nyitófordulónak sikerült egyből feltüzelni a Super Bowl után NFL nélkül maradó közönséget, hatalmas ütközés és még nagyobb trükk indította a ligát.

Ne maradjon le semmiről!

Az AAF első játéknapján a San Diego Fleet a San Antonio Commanders, az Atlanta Legends pedig az Orlando Apollos ellen játszott az egyszerre, hajnali 2-kor induló meccseken.

A San Diego-San Antonio meccsen már az első negyedben igazi csonttörő erejű ütközés robbantotta fel a Twittert, amikor a San Diego Fleet irányítóját, Mike Bercovicit akkora erővel szerelte egy védő, Shaan Washington, hogy még a sisakja is lerepült a helyéről.

Berkovicit később lecserélték a meccsen, de látszólag nem sérült meg Washington elemi erejű ütközésétől. A San Antonio Commanders végül 15-6-ra nyert a San Diego Fleet ellen.

A másik meccsen az Orlando Apollos 40-6-ra ütötte ki az Atlanta Legendset, ezen a meccsen született az AAF történetének legelső touchdownja, amit Jalin Marshall szerzett egy 26 yardos elkapással. Marshall később sem állt le, a második negyed legvégén, 13 másodperccel a szünet előtt egy ismerős trükkjátékkal rukkolt elő az Orlando, amikor a 2018-as Super Bowlban az Eagles által behívott Philly Specialt csinálták meg.

Mi is ez az AAF?

A tévés producer Charlie Ebersol és a korábbi NFL-általános igazgató Bill Polian közös alapítású ligája, amiben leginkább az NFL-ből kiszorult tehetségeknek akarnak lehetőséget adni, éppen ezért nem is az NFL ellen pozicionálták magukat, szándékosan tavaszi a szezon, ami a rájátszással együtt 12 hétből áll.

A liga nyolc csapattal indult, itt korábbi NFL- és egyetemi edzők irányítják a csapatokat, több irányító és játékos neve is ismerős lehet, de ott van a ligában a korábbi NFL-irányító Michael Vick támadókoordinátorként is.

Íme a csapatok, a vezetőedzők (HC) és a kezdő irányítók (QB) felsorolásával:

  • Arizona Hotshots: Rick Neuheisel (HC), Trevor Knight (QB)
  • Atlanta Legends: Kevin Coyle (HC), Aaron Murray (QB)
  • Birmingham Iron: TIm Lewis (HC), Blake Sims (QB)
  • Memphis Express: Mike SIngletary (HC), Zach Mettenberger (QB) (és Christian Hackenberg)
  • Orlando Apollos: Steve Spurrier (HC), Garrett Gilbert (QB)
  • Salt Lake Stallions: Dennis Erickson (HC), Josh Woodrum (QB)
  • San Antonio Commanders: Mike Riley (HC), Logan Woodside (QB)
  • San Diego Fleet: Mike Martz (HC), Mike Bercovici (QB)