Hulkra gyúrta magát az NFL-es

2019.05.01. 16:04

Április végével nagyjából minden NFL-csapat megkezdte a tavaszi felkészülést az önkéntes alapon látogatott, tehát nem kötelező erőnléti edzőtáborokkal. Ezekről nagyjából akkor érkezik csak fontos hír, ha olyan játékos hagyja ki az önkéntes edzéseket, akire számított a stáb, vagy aki a távolmaradásával akar szerződéshosszabbítást kicsikarni, kedden viszont egészen más okból figyelt mindenki a Carolina Panthers edzőtáborára:

a téli, egyéni felkészülés után óriási plusz izomtömeggel futott be a csapat futójátékosa, Christian McCaffrey.

A két éve az NFL-ben játszó McCaffrey eddigi teljesítményére nem lehetett komoly panasz, a passzjátékban is aktívan résztvevő futójátékos ugyanis a második szezonjában már 1000 futott yard fölött volt, elkapással pedig 867-et hozott össze, és volt összesen 13 touchdownja, a jelek szerint viszont nem volt teljesen elégedett magával.

2017-ben, mielőtt az NFL-be került volna, 92 kilóval mérlegelt a combine-on, vagyis az egyetemi játékosok felmérőjén, a Pantheres csapatlistáján hivatalosan 93 kilóval szerepel, legalábbis szerepelt eddig. 2017-ben, a draft után azt mondta magáról, hogy nincs meg a kellő mérete ahhoz, hogy a támadójátékban mindhárom kísérlet alatt pályán legyen, tehát elsősorban a passzra érdemes szituációknál alkalmazták, még ha így is volt elég sok futása.

A 2017-es combine-on egyébként csak 10-szer tudott belenyomni a 102,5 kilós súlyba, ami viszonylag kevés egy futójátékostól, a legutóbbi szezon után pedig ezen változtatott.

A mellett persze, hogy így komplexebb játékossá is válhat, alighanem az is lebeghet a szemei előtt, hogy az NFL történetének harmadik játékosa legyen, aki egy szezonban 1000 futott és 1000 elkapott yardot hozzon össze Roger Craig (1985) és Marshall Faulk (1999) után.

Csak összehasonlításképp, a tavalyi szezonban így nézett ki McCaffrey: