Őrült utolsó perc az NFL kedd hajnali meccsén

2019.09.10. 05:31

Fordulatosra és a nagyon izgalmasra sikerült a New Orleans Saints és a Houston Texans kedd hajnali NFL-meccse, melynek az utolsó egy percében kétszer is megfordult az eredmény. 

Az idegenben játszó Houston Texans az első félidőt 14-3-as előnnyel hozta le, azonban a harmadik negyedre visszajött a Saints, és a vezetést is megszerezte. Aztán a mérkőzés utolsó egy percének úgy mentek neki a csapatok, hogy a New Orleans-i vezetett csapat előnye 27-21 volt, ezután pörögtek fel igazán az események:

Ne maradjon le semmiről!

  • A Texans-irányító Deshaun Watson passzával előbb az ellenfél térfelén találta magát a csapata, majd Kenny Stillsnek osztott ki egy tökéletes touchdownpasszt, ezzel lett 27-27 a Texansnak,
  • de jött még az extrapont-rúgás, amivel előnybe kerülhettek volna. A rúgójuk azonban hibázott, ezért úgy nézett ki, hosszabbítás jön.
  • viszont közben a Saints egyik blokkolni próbáló játékosa nekifutott a rúgónak, erre a bírók sárga zászlót dobtak. Újra rúgott a Texans, a második próbálkozás bement, 28-27-re vezettek.
  • maradt 37 másodperc, amit Drew Brees Saints-irányító igyekezett kihasználni, és sebészi pontosságú passzaival haladt előre a csapata. 
  • 2 másodperccel a vége előtt időt kértek, és meglehetősen távolról, 58 yardról próbálkozhattak meg egy mezőnygóllal a győzelemért. Will Lutz rúgó bevágta, így 30-28-ra nyert a Saints. 

Mindez videón azért sokkal izgalmasabb: 

A thrillerrel felérő meccsen Drew Brees 370 yardot passzolt, és 2 touchdownpassza mellett egyszer adta el a labdát. Két elkapója, Michael Thomas és Ted Ginn Jr. is száz elkapott yard fölött zárta a mérkőzést. A houstoni oldalon DeAndre Hopkins villogott, aki 111 elkapott yardja mellett két touchdownt is szerzet. A másik kedd hajnali meccsen az Oakland Raiders hazai pályán verte a Denver Broncost. 

Eredmények:

New Orlean Saints-Houston Texans 30-28

Oakland Raiders-Denver Broncos 24-16