Harmadik meccsén történelmet írt az NFL bajszos szenzációja

2019.09.20. 09:13

Sokan keresztet vetettek a Jacksonville Jaguars szezonjára, amikor a szezon első meccse közben megsérült a csapat kezdő irányítója, Nick Foles. A helyére beálló Gardner Minshew viszont előbb a bajszával, majd a játékával is belopta magát az emberek szívébe, olyannyira, hogy bár két vesztes meccsel indították a szezont, mégis kitört a Minshewmania. Az irányító aztán a harmadik meccsen rá is szolgált a hype-ra, és remek játékkal győzelemre vezette a Jacksonville-t a Tennessee Titans ellen.

Ne maradjon le semmiről!

Minshew kirobbanó formában kezdte az NFL csütörtöki esti (magyar idő szerint péntek hajnali) rangadóját, a félidőig 18 passzából 13 volt jó, 125 yardot és 2 touchdownt hozott össze, és ennyi elég is volt, hogy történelmet írjon, ő lett ugyanis az 1995-ben alapított csapat fennállása óta az első újonc irányító, aki az első három forduló alatt 600 passzolt yardig jutott – sőt, igazából a két TD már az első negyedben meglett. Szintén történelmi teljesítmény lett, hogy Minshew mindhárom első meccsén adott TD-t érő passzt, erre eddig csak Byron Leftwich volt képes a floridai csapatnál korábban.

Az újonc irányító végül 204 passzolt yarddal és az első félidőben megdobott két TD-vel zárta a 20-7-es Jaguars-győzelmet hozó mérkőzést. A sikerben persze a hazai védelemnek is nagy szerepe volt, összesen kilenc sacket csináltak, annak a harmadát egyedül Calais Campbell.

Minshew bajsza egyébként már a harmadik fordulóra bőven kisebb legenda lett – mivel eléggé hasonlít Ben Stiller a Kidobós című filmben látott karakterére, a lelátón több White Goodmannek öltözött figura is feltűnt, Minshew bajszára pedig az arcszőrzet terén szintén érintett Jaguars-tulajdonos Shahid Khan is megszólalt, elárulva, hogy akinek bajsza van, az az ő szemében bőven az átlagember fölött van, de hogy az egyes bajusztípusok közül ki mit preferál, abban nem nyitna vitát.

A Jaguars a hajnali győzelemmel 1-2-re javított, és ezzel visszaszállt az AFC déli csoportjának abszolút nyílt versenyébe.