Bírói hibák miatt tombolnak az NFL-ben

2019.10.15. 09:45

Legalább két súlyos bírói hibát hozott az NFL 6. fordulójának zárómeccse, a magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett Detroit Lions–Green Bay Packers mérkőzés, és ezek a vendég Lions szerint a győzelmükbe is kerültek. A Lions 22-13-as vezetésről kapott ki, miután a Packers a két utolsó támadásán ugyanolyan helyzetben kapott segítséget a bíróktól.

Ne maradjon le semmiről!

Mindkét esetben a Lions nyáron, a bajnok New England Patriotstól igazolt védőjét, Trey Flowerst pécézték ki maguknak a bírók, ráadásul ugyanolyan szituációban. Flowersnél azt látták szabálytalannak, hogy miközben az irányítóra rontott volna, kezével az őt blokkoló David Bakhtiari arcába nyúlt. Elsőre a Packerst támadásának végét jelentő sack helyett menekült meg, majd szerzett touchdownt (22-20-ra feljőve) a Green Bay, másodikra pedig a győzelmet jelentő mezőnygól közelébe juttatta őket a Flowers elleni 15 yardos büntetés.

Csakhogy arról szó sem volt, amit a bírók láttak. Flowers mindkétszer ugyanazt a technikát vetette be, a vállvédő nyak alatti részénél ragadta meg Bakhtiarit, hogy a hosszú kezeinek köszönhetően egyrészt eltartsa magától a Packers támadófalemberét, másrészt kicsit irányítsa is annak mozgását saját erejét felhasználva. A keze ugyan közel volt Bakhtiari fejéhez, hiszen az ember nyaka is közel van a fejéhez, de sem Bakhtiari sisakrácsához, sem a sisakjához nem ért eközben az első és a második büntetésnél sem.

A Lions játékosai és edzői ugyan nem tagadták, hogy több lehetőségük is volt behúzni a meccset, tehát nem tolják teljes mértékben a bírókra a vereséget, de komoly ellenszélben nehéz dolguk volt. A szurkolók, illetve a korábbi Lions-játékosok, mint például a futójátékos-legenda Barry Sanders már nem voltak ilyen finomak, utóbbi egyenesen elborzasztónak nevezte a bírók hibáit.

A 23–22-es győzelmével a Packers 5-1-es mérleggel áll, és amellett, hogy vezeti a csoportját, második helyen állt az NFC főcsoportban, míg a Lions 2-2-1-re esett vissza, amivel 11. helyen állnak az NFC-ben, vagyis sokat kellene javulniuk, ha ott szeretnének lenni a rájátszásban.