Filmbe illő fegyveres rablást hajtott végre két NFL-es

2020.05.15. 08:12

Letartóztatási parancsot adtak ki Floridában két NFL-játékos ellen, akik a gyanú szerint szerda este fegyveres rablást követtek el egy miramari buliban – a New York Giants védője, Deandre Baker, illetve a Seattle Seahawks védője, Quinton Dunbar egy harmadik társukkal 11 ezer dollárnyi készpénzt, több mint 60 ezer dollár értékű luxusórákat, valamint egyéb értéktárgyakat raboltak el a buli résztvevőitől.

Ne maradjon le semmiről!

A rendőrség által kiadott letartóztatási parancs alapján a kártyajátékok és videójátékok köré szervezett, leginkább fogadásról szóló buli közepén Baker vitába keveredett valakivel, felborított egy asztalt, majd előrántott egy félautomata fegyvert, amit a többi vendégre fogott. Erre Dunbar, valamit a társaság harmadik tagja, egy vörös maszkos férfi is elővette fegyverét, és elkezdték begyűjteni a vendégektől a náluk levő készpénzt és egyéb vagyontárgyakat.

A rendőrségi iratok alapján Baker egyszer arra adott parancsot a maszkos társuknak, hogy lőjön le egy, a buliba épp megérkező embert, de az megtagadta ezt. Sem ekkor, sem máskor nem dördült lövés a rablás során, amit a három férfi három külön autóval – egy Mercedesszel, egy Lamborghinivel és egy BMW-vel hagyott el. Az egyik szemtanú szerint tervezett lehetett a rablás, mert az autókkal direkt úgy parkoltak le, hogy egyből elmenekülhessenek velük.

Egy másik szemtanú szerint két nappal korábban a társaság 70 ezer dollárt vesztett egy másik, Miamiben rendezett hasonló buliban.

A Miamiban született, most 22 éves Baker a 2019-es draft 30. választásával került a New York Giantshez. A szintén Miamiban felnövő, jelenleg 27 éves Dunbar öt szezont töltött a Washington Redskinsnél, majd márciusban cserélték el a Seattle Seahawkshoz. Ő 3,4, Baker 2,4 millió dolláros fizetéssel számolhatott volna a közelgő NFL-szezonban, ám ez a vádak miatt változhat.

A hatóságok együttműködnek az NFL-lel és a játékosok csapataival az ügyben, de egyelőre még nem tartóztatták le őket. Mind Baker, mind Dunbar ellen négy, fegyveres rablásra vonatkozó vádpontot hoztak fel.