Tisztes helytállásra volt elég a fehérvári védelem három labdaszerzése

2023.07.03. 09:26
Ötödik mérkőzésén is vereséget szenvedett az elit kontinentális amerikaifutball-ligában a Fehérvár Enthroners: a European League of Football (ELF) elnevezésű sorozat vasárnapi játéknapján a magyar csapat 41–12-re kapott ki otthon a címvédő Vienna Vikingstől.

Múlt héten, a Wroclaw Panthers ellen már a félidőben 42 pontot kapott a fehérvári védelem, a címvédő Vienna Vikings ellen azonban összeszedte magát a magyar együttes és az első félidőben három labdát is szerzett (kettőt Zilai János, egyet pedig Jebrai Regan révén). 

Hiába azonban a védelem remeklése, félidőben 27–6-ra a vendégek vezettek. Az Enthroners egyetlen hatpontosát Madaras Erik jegyezte Hegedűs Máté passza után.

A nagyrészt futásokra építő Vikings-támadókat a harmadik negyedben sikerült nulla ponton tartani, az egyetlen pontszerzés a bécsi védelemhez fűződik ebben a játékrészben, Hegedűs eladott labdáját vitték vissza hat pontért.

Az utolsó negyedben egy remekül felépített támadássorozatot vitt végig az Enthroners, aminek a végén Ráthonyi Kende futott be közvetlen közelről. A találkozó utolsó pontjait viszont a bécsi csapat szerezte egy irányító futás után.

Az Enthroners egy hét múlva a Berlin Thunder otthonában lép pályára, a két csapat a szezon első fordulójában Székesfehérváron már találkozott egymással, akkor a németek 36–3-ra diadalmaskodtak a First Fielden.