Klaudia
-4 °C
2 °C

A Gyulai emlékverseny a huszadik legjobb a világon

2013.09.19. 09:19

Az előkelő 20. helyet szerezte meg a világ egynapos, illetve meghívásos atlétikai versenyei között a Gyulai István Memorial az idén. Az all-athletics.com internetes portál – a Gyémánt Liga hivatalos statisztikai partnere – számítógépes értékelése szerint, amely a résztvevők minőségének és az elért eredményeknek az objektív összegzését jelenti, a budapesti viadal közel 700 rangsorolt verseny között került a huszadik helyre.

Az előtte állók között található a Gyémánt Liga 14 versenye, míg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) World Challenge sorozatának 15 állomása közül a Magyar Nagydíj tízet megelőzött, továbbá minden kontinentális prémium, illetve classic kategóriás versenyt maga mögé utasított.

A rangsorban a eugene-i Prefontaine Classic végzett az első helyen, amelyet a zürichi Weltklasse és a brüsszeli Memorial van Damme követ. Közép- és Kelet-Európa versenyei között a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj dobogós, azaz harmadik a listán. Július 10-én a Puskás Ferenc Stadionban 40 ország 230 atlétája között nyolc olimpiai bajnok, négy világ- és két Európa-bajnok állt rajthoz.