Alfréd
-2 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pistorius lesújtó balesetnek nevezte

2014.02.14. 21:43

Több hónapos hallgatását megtörve lesújtó balesetnek nevezte barátnője halálát pénteken, pontosan egy évvel a tragédia után Oscar Pistorius dél-afrikai futó, akit az ügyészek szándékos emberöléssel vádolnak az ügyben.

A mindkét alsó lábszárán amputált atléta a honlapján közölt rövid közleményében azt állítja, hogy tavaly február 14-én betörőnek nézte és véletlenül lőtte le házában barátnőjét, Reeva Steenkampot. Az ügyészség szerint azonban a sportoló hideg vérrel végzett a 29 éves modellel.

„A szavak nem képesek visszaadni érzéseimet a szörnyű balesettel kapcsolatban, amely akkora szívfájdalmat okozott mindazoknak, akik igazán szerették - és még mindig szeretik - Reevát. A gyötrelem és bánat - különösen Reeva szüleié, családjáé és barátaié - fájdalommal tölt el. Reeva elvesztését és annak a napnak a traumáját egész életemben magammal fogom hordozni” – írta közleményében Pistorius.

A 27 éves Pistorius a gyilkossági ügyet megelőzően Dél-Afrika egyik legnépszerűbb sportolója volt, és nagy nemzetközi elismerést is kivívott azáltal, hogy amputáltként a 2012-es londoni olimpiára is kvalifikálta magát. Azóta ugyanakkor megosztotta a helyi közvéleményt, hogy szándékosan vagy véletlenül gyilkolta-e meg barátnőjét. Pistorius pere március 3-án kezdődik. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.