Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Gyémánt Ligában tér vissza a világcsúcstartó rúdugró

2014.03.07. 15:07

A sanghaji versennyel kezdi meg idei Gyémánt Liga-szereplését Renaud Lavillenie, a rúdugrás friss fedettpályás világcsúcstartója.

A francia atléta - aki február 15-én, Donyeckben jutott túl a 6,16 méteres rekordmagasságon, amivel az ukrán Szergej Bubka csaknem 21 éves, 6,15-ös csúcsát adta át a múltnak - sérülés miatt nem versenyez a jelenleg zajló lengyelországi fedettpályás világbajnokságon, Sopotban.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Sanghajban ugorhatok, ahol az idei Gyémánt Liga-sorozat első rúdugró versenyét rendezik - mondta Lavillenie, hozzátéve, hogy már csak azért is türelmetlenül várja a május 18-i fellépést, mert ez lesz a debütálása a kínai viadalon.

A Londonban olimpiai bajnok 27 éves atléta, aki az elmúlt négy évben megnyerte a GYL-szériát, március harmadik hetében áll ismét edzésbe.