Árpád
-2 °C
3 °C

Tolószékben vitték el az olimpia bajnokot

2014.03.18. 14:32

A célba érve összesett, tolószékben kellett elvinni a New York-i félmaraton végén Mo Farah-t. A 2012-es olimpia ötezres és tízezres olimpiai bajnoka, a britek nemzeti hőse a londoni maratonra készül, de célba érés után három percre elveszítette az eszméletét.

A 30 éves futó verseny közben is elesett, mert megbotlott. Az ekkor összeszedett hátrányt nem is tudta ledolgozni, és a győztes kenyai Mutai mögött 18 másodperccel elmaradva lett második.

Azóta már jól van, valószínűleg az okozhatta a rosszullétet, hogy a kenyai edzőtáborból érkezve a szervezete rosszul reagált az időeltolódásra és a nagy hidegre.

„Nem emlékszem, mi történt a verseny közbeni bukásnál, csak arra, hogy összeestem és nagyon megütöttem magam, a csípőmet, a bokámat, az egész jobb oldalamat. Csak az érdekelt, hogy versenyben maradjak, ez sokat vett ki belőlem. Az utolsó négy mérföld túl kemény volt."

Farah, aki áprilisban futja majd első maratonját, 2009-ben a mezeifutó-világbajnokságon is elájult a célban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?