Nem csak a győzelmet bukta, rajta röhög a világ

2014.05.20. 10:35

Az olimpiai bajnok futó Taoufik Makhloufinak nincs szerencséje a nyolcszázas számokkal. A 2012-es londoni olimpián kétszáz méter után lesétált a pályáról, feladta a versenyt, ezért kizárták az olimpiáról, mivel nem versenyzett tisztességesen. Végül a döntést visszavonták, és engedték elindulni az 1500 döntőjében, ahol aztán olimpiai bajnok lett az algériai futó.

A Gyémánt Liga sanghaji versenyén ennél is kínosabb dolog történt vele a nyolcszáz méteres számban vasárnap éjjel. Az utolsó ötven méteren állt az élre, néhány méterrel a cél előtt pedig már annyira biztos volt a győzelmében, hogy széttárt karral ünnepelni kezdett, a nyelvét nyújtogatta. Érkezett viszont a tizennyolc éves kenyai, Robert Biwott, aki a végén lehajrázta. 

Taoufik Makhloufi 2 ème au 800 M meeting de Shangai

Makhloufi nem kapcsolt, még a célba érés után is ünnepeltette magát, integetett a közönségnek, még a virágcsokrot is megkapta. Csak később ment oda hozzá az egyik bíró, és mutatott az eredményjelzőre, hogy tudassa a futóval, az első helyet és az ezzel járó tízezer dolláros pénzdíjat is bukta.