Merényi Tímea 5. lett a bludenzi hegyifutó-világkupán

2014.06.10. 15:28

Az idei év első hegyifutó-világkupáját az ausztriai Bludenzben rendezték. A 8,5 kilométer alatt 1160 méter szintemelkedést kellett legyőzni terepen, lépcsőkön, turistautakon. A legjobb magyar eredményt Merényi Tímea érte el, ötödik lett, írja a Mahfusz.hu.

A férfiaknál a kenyai Simon Muthon győzött, Szabó Sándor élete legjobb világkupa eredményét érte el és egy kenyai futótól alig lemaradva lett 9., míg mögötte közvetlenül futott be a 2011-es hegyifutó-vb 9-ik Kovács Ádám.

„Régi álmunk volt, hogy ne csak a vb-n, hanem hegyifutó világkupafutamokon is komplett, erős magyar csapattal vehessünk részt. A bludenzi erőpróba fontos tapasztalatszerző felkészülési állomás volt az őszi világbajnokságra, futóink kemény alpesi terepen, élesben versenyezhettek a világ élmezőnyével. Mindenki kitett magáért, és a csapaton belül is jó kis háziversenyek alakultak ki. A következő komolyabb erőpróba a július 20-i a Parádfürdő-Kékestető hegyifutó ob lesz, ahol remélhetőleg további izgalmas csaták várhatóak” – értékelt Gerlei Tamás csapatvezető.

További értékes, pontszerző eredmények:

Nőknél: Papp Ildikó 17., Nagy Csilla 18.

Férfiaknál:Bogos Tamás 16., Gerlei Tamás 20., Pelsőczy Attila 23., Csontos Imre 31.,Bíró Károly 41.