Kimetto világcsúcsot futna a berlini maratonon

2014.09.26. 14:08

Nem titkoltan a világcsúcsot veszi célba a vasárnapi Berlin Marathonon a kenyaiak kiváló futója, Dennis Kimetto.

"Úgy gondolom, amennyiben az időjárási körülmények kedvezőek lesznek, megdönthetem a rekordot" - fogalmazott magabiztosan a viadal pénteki sajtótájékoztatóján a 30 éves atléta.

Kimetto 2012-ben 2:04:16 órás idővel második lett Berlinben, mindössze egy másodperccel beérve győztes honfitársa, Geoffrey Mutai mögött. Az afrikai hosszútávfutó tavaly a német főváros helyett Chicagóban állt rajthoz ősszel, és 2:03:45 órával győzött, amivel csupán 22 másodperccel maradt el a szintén kenyai Wilson Kipsang világcsúcsától, amelyet a tavalyi Berlin Marathonon állított fel.

Az idén Londonban győztes Kipsang ezúttal kihagyja a berlini futást, mert novemberben New Yorkban indul. A mezőny azonban nélküle is nagyon erős lesz, ugyanis rajthoz áll még a szintén kenyai Emmanuel Mutai, aki tavaly Chicagóban 7 másodperccel kapott ki Kimettótól, valamint az ugyancsak kenyai, félmaratoni világbajnok Geoffrey Kipsang Kamworor, illetve az etióp Tsegaye Kebede, aki tavaly Londonban, 2012-ben pedig Chicagóban nyert.