Szabina
-2 °C
15 °C

Barsim két centire Sotomayor világrekordjától

2015.02.19. 14:45

A katari Mutaz Essza Barsim folytatta idei remeklését, s 2,41 méteres Ázsia-csúccsal nyerte meg a férfi magasugrást az Írországban rendezett nemzetközi fedettpályás atlétikai versenyen, ahol a 2,43 méteres világrekord megdöntésével is próbálkozott, írja az MTI.

A fedettpályás világbajnok sportoló két hete Besztercebányán 2,40-nel győzött, majd néhány nappal később csak 2,30-ig jutott. Athlone-ban azonban ismét csúcsformában volt. Barsimot ezúttal sem zavarta az, hogy szinte ellenfél nélkül kellett versenyeznie, - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - elsőre átjutott a 2,37, majd a 2,41-es magasságon is, és csak a legendás kubai Javier Sotomayor 2,43-as világcsúcsát nem tudta megjavítani, miután 2,44-en mindháromszor lehúzta a lécet.

Az írországi verseny Barsim show-ja mellett a rengeteg technikai problémáról marad emlékezetes. A sprintszámoknál rendszeresen gond volt a startberendezéssel, női 60 méteren pedig az időmérő ment tönkre, így csak annyi biztos, hogy az amerikai váltóval Londonban olimpiai bajnok, távolugrásban 2005-ben szabadtéri világbajnok Tianna Bartoletta győzött, ám hogy milyen eredménnyel, az rejtély marad.