Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Tehervonat miatt bukták a híres Boston Marathont

2016.09.14. 12:19

Az Egyesült Államokban sokan azért indulnak el a Via Marathonon, hogy olyan időt fussanak, amivel majd részt vehetnek a Boston Marathonon is. A sík pálya kedvező is ehhez, de idén egy tehervonat tíz percig tartotta fel a mezőnyt, így sokan elbukták a kvalifikációt.

A pálya a 12. kilométernél keresztezte a síneket, amikor azon egy irtó hosszú tehervonat cammogott át. Körülbelül 150 futó torlódott fel az átjárónál. A türelmesebbek kivárták, míg szabaddá válik az út, de a Lehighvalleylive cikke szerint többen voltak olyanok, akik átkúsztak a vagonok alatt, vagy fel- és leugrottak a vonatról, hogy folytatni tudják a versenyt.

Az átjárónál egyetlen versenybíró sem volt, de nem ez volt a legnagyobb hibájuk a szervezőknek. Tudniuk kellett volna arról, hogy a verseny ideje alatt mikor jöhet vonat. A szervezők azt állítják, a Norfolk Southern Railroad korábban azt közölte velük, hogy a vonatközlekedést az érintett szakaszon reggel 7 és 10 között felfüggesztik.

A versenyzőket valamilyen módon megpróbálják kárpótolni, a feltartott futók időeredményeit átírhatják, egyénileg mindenki idejét megvizsgálják. Többen arról panaszkodtak, hogy nemcsak az átjárónál elvesztegetett idő a gond, hanem az is, hogy a várakozásban lemerevedtek, vagy éppen lélekben fel is adták kicsit az egészet, így képtelenek voltak megfutni a kvalifikációs időt.