Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Usain Bolt küszködve nyert utolsó Gyémánt Ligáján

2017.07.21. 23:03

Usain Bolt először futott 10 másodpercen belül idén, 9. 95-tel nyerte a monacói Gyémánt Liga száz méterét, de nem volt most sem meggyőző a futása.

Bolt a két hét múlva kezdődő világbajnokságon versenyez majd utoljára, és természetesen győzelemmel akar visszavonulni. A jamaicai sprinternek azonban nehéz feladata lesz, hiányzik a könnyedség a mozgásából. 

Előző versenyén, Ostravában is elég görcsösen húzta be a győzelmet egy tíz másodpercen kívüli idővel, és Monacóban sem volt óriási fölényben. A rajtja szokás szerint nem volt túl jó, küzdősen állt az élre, csak az utolsó pár méteren engedhetett ki, három századdal verte Isiah Youngot. 

Bolt persze elég biztosra mehetett, nem volt igazán erős a mezőny, mégha a dél-afrikai Akani Simbine tíz másodpercen belüli futó is. A jamaicainak nem fér bele a vereség, és valószínűleg az ő kérésére került ki a nagy formába lendülő Andre de Grasse. A verseny előtt legalább is ezt mondta a kanadai sprinter edzője. Ezt erősítheti, hogy De Grasse ott volt Monacóban, de csak a 4x100-as váltóban indult. 

000 QT8XR

Usain Bolt pár hete szokásos hátfájdalmaira panaszkodott, és azóta a német csodadoktor, Hans-Wilhelm Müller-Wolfhart kezeli, de úgy látszik, most ez is kevés. 

A száznál jóval magasabb színvonalú volt a négyszáz méter, ahol a világcsúcstartó Wayde van Niekerket eléggé megszorította Isaac Makwala, mindketten 44 másodpercen belül kerültek. 

A szezonban női 800 méteren Caster Semenya verhetetlen, Monacóban is győzött, és egy századdal országos csúcsát is megjavította. 

Férfi 1500-on Elijah Manangoi hangolt nagyon erős idővel (3:28.80) a vb-re, az elmúlt két évben senkinek nem volt ilyen erős eredménye. Háromezer méter akadályon az amerikai Evan Jager futotta meg a világ idei legjobbját, majdnem sikerült neki nyolc percen belül kerülnie (8:01.29).