Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolt megjósolta, mennyit élnek a csúcsai

2017.09.05. 16:25

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt szerint 100-as és 200-as világrekordjait 15-20 évig senki nem dönti meg.

Az idei, londoni világbajnokságon egy bronzéremmel búcsúzott a jamaicai sprinter, aki úgy gondolja, ő és kortársai, Yohan Blake, Justin Gatlin és Asafa Powell a sprintszámok legjobb korszakában versenyeztek. Szerinte ahhoz, hogy a 9.58, valamint a 19.19 századmásodperces világcsúcsát megdöntsék, egy még jobb érára lesz szükség.

Legalább 15-20 évet várni kell erre szerintem

- mondta a 11-szeres világbajnok.

Bolt immáron visszavonult sportolóként arról is beszélt, azért hagyott fel a versenyzéssel, mert már nem volt mit bizonyítania.

"Azok után, hogy mindent elértél, nincs értelme maradni" - nyilatkozta az utolsó versenyén, a nyári vb 4x100 méteres síkfutásában hajlítóizom-sérülést szenvedett Bolt.

Kitért arra is, nem lát a jelenlegi atlétikában olyan embert, aki átvehetné az ő helyét, ugyanis ő nemcsak gyorsaságával, hanem személyiségével, vidámságával is kitűnt a többiek közül.

A 31 éves Bolt a 100 és a 200 méter világrekordját is a 2009-es, berlini világbajnokságon futotta. (MTI/Index)