Csepel 11-5-1 arányban támogatja az atlétikai vb-t

2019.11.18. 21:03

A csepeli önkormányzat támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését – döntött a XXI. kerületi képviselő-testület hétfőn. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere az ülés bevezetőjében arra kérte a testületet, hogy támogassa a fejlesztést.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Csepelt is érintő beruházás keretében hetvenhét hektárnyi közpark jönne létre, négyezer fával gazdagodna a terület, három gyalogos-kerékpáros híd épülne meg, és a projekt felgyorsítaná a csepeli HÉV rekonstrukcióját is.

A képviselő-testület végül 11 igen szavazattal, 5 ellenében, egy tartózkodás mellett elfogadta a projekt támogatására vonatkozó határozati javaslatot, írja az MTI.

Karácsony is tárgyalt a vb-helyszínről

Röviddel a csepeli képviselő-testületi ülés előtt Karácsony Gergely főpolgármester a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) képviselőivel tárgyalt a 2023-as atlétikai vb rendezése kapcsán. A találkozó után a MASZ honlapja arról számolt be, hogy pozitív és előremutató volt az egyeztetés, de hogy ez mit is jelent pontosan, nem részletezték.

A közlemény leginkább azt hangsúlyozza, hogy az atlétikai stadion fontos a sportág magyarországi jövője szempontjából, mert a létesítmény a hazai utánpótlásnak, szabadidősportnak is katalizátora lenne, illetve a vb után nemcsak az élsportolók, hanem az amatőrök is használhatnák a 15 ezer fősre zsugorított Atlétikai Központot.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.