Krizsán Xénia a betegségek ellenére élete legjobb vb-eredményére készül

2023.06.08. 17:11
Krizsán Xénia a tervezettnél jóval később, csak vasárnap kezdheti meg a szabadtéri szezont, miután a felkészülését betegségek hátráltatták, így ki kellett hagynia május végén a többpróbázók egyik legrangosabb viadalát Götzisben.

A budapesti világbajnokságra készülő klasszis atléta áprilisban hörghuruttal küszködött, két hétig nem tudott edzeni, majd egy vírus támadta meg a szervezetét, ez pedig újabb kihagyással járt. Összességében négy hét esett ki a munkából, ráadásul alaposan legyengült.

Götzisben sajnos még nem versenyezhettem, amit nagyon sajnáltam, de gyakorlatilag az azt megelőző héten kezdhettem csak el rendesen edzeni. A formám még nem jó, de szerencsére nem is most kell csúcsformában lenni 

– mondta az MTK 30 éves sportolója az MTI-nek, utalva arra, hogy a szezon fő versenye természetesen számára is az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokság lesz, addig pedig még több mint két hónap áll a rendelkezésére, hogy megfelelő állapotba kerüljön.

Krizsán Xénia az Index kérdésre elárulta, nagyon várja már a hazai rendezésű megmérettetést, és bár már két olimpián, Rióban és Tokióban is rajthoz állt, legalább akkora drukk van benne, mintha a nyári játékokra készülne.

A nyári játékokat nehéz bármi máshoz hasonlítani, hiszen ezeket négyévente rendezik meg, és akkor az egész világ erre figyel. Viszont a hazai rendezésnek köszönhetően alighanem Magyarországon most a vb alatt is ez lesz a jellemző, emiatt mindannyiunk számára különös élmény lesz a viadal.

Krizsán lapunknak azt is elárulta, boldog, hogy a családja, a szerettei és a barátai mind a helyszínen szurkolnak majd neki a stadionban. Ami pedig célkitűzéseit illeti, saját magának tette magasra a lécet: 

A korábbi világbajnokságokon sajnos még nem sikerült bejutnom a legjobb nyolc közé, nagyon bízom abban, hogy ez most összejön. Kilencedik már voltam, remélem, hogy éppen Budapesten sikerül majd az eddigi legjobb vb-eredményemet elérnem.

Krizsán a márciusi fedett pályás Európa-bajnokságon ötödikként zárt, majd kis szünet után megkezdte a munkát a szabadtéri szezonra, és mint mondta, kifejezetten jó állapotban volt, amikor megbetegedett. A hosszú kihagyás után most már keményen dolgozik, komoly sérülések nem hátráltatják edzéseit, és Nyíregyházán, a nemzetközi szövetség kontinentális sorozatának bronz kategóriás versenyén 100 méter gáton indul, majd a jövő héten az összetett magyar bajnokságon versenyez először hétpróbában idén.  • Hírek
  • Csok