„Összeakadtam egy bokorugróval” – mondta az akadályfutáson eleső Palkovits István

2023.08.19. 15:48
Palkovits István bukott, ám folytatta versenyét, és végül 8:29.37 perccel futamában a hetedik helyen végzett, amivel nem jutott fináléba a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján. A versenyszám után felzaklatottan nyilatkozott az M4 Sportnak.

Ez teljesen hullámvasút volt. Voltam elég mélyen is és magasan is szó szerint. Nem is tudom, pontosan mikor, úgy a negyedik körben összeakadtam egy bokorugróval, most nem tudok szebbet mondani. Nekem sincs a legjobb technikám, de ahogy ő vette ezt a gerendát, az egyszerűen borzasztó volt, és valahogy a lábaink összeakadtak. Rögtön felpattantam, és mondtam, hogy ez nem távolság, ez még meglehet. Utána fel is csesztem magam, hogy akkor előre kell mennem, mert ha mögöttük maradok, még ennyi sanszom sem lesz 

– mondta az érzésektől fűtött Palkovits István a versenye után néhány perccel az M4 Sport kameráinak.

Palkovits a mezőny hátsó részében futott, majd az egyik akadályvételnél összeakadt egy versenytársával, és hatalmasat esett. Egyből felpattant, és nemcsak beérte a többieket, hanem a vb-címvédő marokkói Szufian el-Bakkalit megelőzve az élre is állt, és majdnem egy körön át megőrizte a pozícióját. Aztán El-Bakkaliék ritmust váltottak, Palkovits pedig fáradni kezdett, így a hetedik helyen ért be a célba, 8:29.37-es idővel, összesítésben 26. helyen zárt a világbajnokságon. 

Palkovits az M4 Sportnak elmondta, hogy ha nincs a bukás, közelebb lehetett volna az első öt helyezéshez, de az akadályfutásban nincs olyan, hogy mi lett volna ha. Az U23-as Európa-bajnok magyar futó megjegyezte, örül annak, hogy megúszta sérülés nélkül, azt viszont már az MTI-nek taglalta, hogy összességében nem elégedett, mert szerinte a döntőbe jutás meglehetett volna neki, de a közönségnek hálás, mert elragadó volt a hangulat.