Nemzetközi fair play díjra jelölték az atlétikai világbajnokság önkénteseit

2023.08.28. 08:59
Fürjes Balázs Sebastian Coe-val együtt nemzetközi fair play díjra jelölte a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság önkénteseit.

Nemzetközi fair play díjat az atlétikai vb önkénteseinek!

– kezdte reggeli Facebook-posztját Fürjes Balázs, a 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, aki a héten az Index Kibeszélő műsorának vendége lesz. Fürjes már egyeztetett Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, aki szintén jó esélyt lát arra, hogy az önkéntesek megkapják a díjat, melyre a társelnök, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével közösen jelölték a 2500 önkéntest. 

A világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek. Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom

– fejtette ki Fürjes Balázs a Facebookon. 

A társelnök szerint az önkéntesek voltak 9 napon át Magyarország vezető diplomatái. Mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték, és mindig meg is találták.