Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lewis-Grant

2000.04.28. 20:07
Gyengécskén fogynak a jegyek a szombati nehézsúlyú mérkőzésre. Ha valaki szeretne néhány cseppnyi Lewis-verejtéket, simán vehet a 420 fontért árult rigközeli belépőkből. Lewis promótere, Eliades szerint nem csoda, hogy még az olcsóbb, 30 fontos jegyek sem fogytak el, mert a kihívó, Michael Grant közel sem akkora legenda, mint az előző ellenfél, Evander Holyfield.
Grant erőnlétileg próbál Lewis fölé nőni
Grant természetesen igyekszik érdekesebbé tenni a Lewis-rutinfeladataként nem túl érdekes összecsapást. Rettenetes edzésmunkát végez, a részleteket gondos sajtómunkások publikálják. Tehát: Grant erőnlétileg próbál Lewis fölé nőni, ami a brit-kanadai óriás meglehetősen tohonya mozgását ismerve még össze is jöhet. Ami számszerűsíthető: árnyékoláskor minden kétperces etap során 237-et üt, naponta tehát 2300-at. Elég elrettentő szám, Lewis talán el is borzad, Jézusmária, mi lesz, ha ez a Grant 2300-szor, de legrosszabb esetben is ezerszer megüti?! Aztán Lennox megnyugszik, mert biztos neki is volt esztergályos barátja, akárcsak nekem. Lajos a szombathelyi Rába futóműgyárban dolgozott, és egyszer kiszámolta, mennyi anyagot mozgat meg egy nap. Több tonna jött ki. Még maga Lajos is megdöbbent, hogyan bírja a műszakot nap mint nap, egyáltalán, hogy a fenébe nem rokkant még bele. Ezen az egész kocsma mélyen elgondolkozott.

Na, hát így üt 2300-at Michael Grant is, aki szombat estére tüzijátékot igér. Drukkoljunk is neki, mert Lennox Lewis az utóbbi két Holyfield-meccsével az évtized legnézhetetlenebb nehézsúlyú világbajnoka lett. Szinte bárki más szórakoztatóbb lenne, például Andrzej Golota, a baltaarcú lengyel rém a napokban egy kínai haknigálán kiütéssel győzött. Vagy Michael ,,Higany" Grant, a napi 2300 ütésével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?