Lewis-Grant

2000.04.28. 20:07
Gyengécskén fogynak a jegyek a szombati nehézsúlyú mérkőzésre. Ha valaki szeretne néhány cseppnyi Lewis-verejtéket, simán vehet a 420 fontért árult rigközeli belépőkből. Lewis promótere, Eliades szerint nem csoda, hogy még az olcsóbb, 30 fontos jegyek sem fogytak el, mert a kihívó, Michael Grant közel sem akkora legenda, mint az előző ellenfél, Evander Holyfield.
Grant erőnlétileg próbál Lewis fölé nőni
Grant természetesen igyekszik érdekesebbé tenni a Lewis-rutinfeladataként nem túl érdekes összecsapást. Rettenetes edzésmunkát végez, a részleteket gondos sajtómunkások publikálják. Tehát: Grant erőnlétileg próbál Lewis fölé nőni, ami a brit-kanadai óriás meglehetősen tohonya mozgását ismerve még össze is jöhet. Ami számszerűsíthető: árnyékoláskor minden kétperces etap során 237-et üt, naponta tehát 2300-at. Elég elrettentő szám, Lewis talán el is borzad, Jézusmária, mi lesz, ha ez a Grant 2300-szor, de legrosszabb esetben is ezerszer megüti?! Aztán Lennox megnyugszik, mert biztos neki is volt esztergályos barátja, akárcsak nekem. Lajos a szombathelyi Rába futóműgyárban dolgozott, és egyszer kiszámolta, mennyi anyagot mozgat meg egy nap. Több tonna jött ki. Még maga Lajos is megdöbbent, hogyan bírja a műszakot nap mint nap, egyáltalán, hogy a fenébe nem rokkant még bele. Ezen az egész kocsma mélyen elgondolkozott.

Na, hát így üt 2300-at Michael Grant is, aki szombat estére tüzijátékot igér. Drukkoljunk is neki, mert Lennox Lewis az utóbbi két Holyfield-meccsével az évtized legnézhetetlenebb nehézsúlyú világbajnoka lett. Szinte bárki más szórakoztatóbb lenne, például Andrzej Golota, a baltaarcú lengyel rém a napokban egy kínai haknigálán kiütéssel győzött. Vagy Michael ,,Higany" Grant, a napi 2300 ütésével.