Judit
2 °C
7 °C

Kokó mérlegelt

2000.06.22. 20:40
Kenyeret és cirkuszi játékokat, ez kell a népnek - mondták a rómaiak kétezer évvel ezelőtt (plusz-mínusz négyszáz). Kokó és csapata, az Universum Box Promotion ezt kétezerben hozta el nekünk. Igaz, kenyeret (rajta szalámival, vajjal, pirosarannyal, sajttal) csak az újságírók kaptak, a cirkusz, a gála nyilvános mérlegelése azonban mindenkié volt.
Fritz Sdunek és Kokó a mérlegelés előtt
Vérszagra gyűlt a nép a festői Pólus Center jégtelenített jégpályáján, pedig csak a péntek esti Üllői úti bokszgála szereplőinek mérlegelésére került sor. Semmi pofon, semmi erőszak. Pech. Az újságírók hada már jó fél órával a meghirdetett kezdési idő előtt megrohanta az ingyenes gépi üdítős és svédasztalos repi központot - közülük többen az eredeti cél, a mérlegelés idejére sem függesztették fel rágóizmaik gyötrését.

Elsőként Kalocsai Zoltán, a paksiak házi kedvence lépett a mérlegre - az Union Box Team könnyűsúlyú profija csendesen készülődött, és kissé megilletődve bámult bele a kamerák és fényképezőgépek lencséjébe. Igaz, nem is ő volt a délután fénypontja, a hamburgermajszoló bámészkodók Kokóra vártak, még a kötelező jellegű udvarias tapsról is elfelejtkeztek ,,Kacsával" kapcsolatban. Nem járt jobban a WBO-világbajnok Artur Grigorjan sem, az üzbég fiú is a futottak még (jelen esetben mérlegeltek még) kategória nagyszámú képviselői közé került.

Következett az a két és fél perc, amiért a hatalmas csipszes-kólás-sonkás szendvicses felhajtást szervezték: felcsendültek a Carmina Burana első taktusai (a magyar nép műveltsége határtalan lesz, ha Erdei Zsolt is profinak áll - minden fanatikus bokszrajongó Wagnert fog dúdolgatni...), és megjelent Kokó. Ötvenhét kilóját egy Adidas pólóba és egy szexi szabású térdnaciba bújtatta, az előbbit jó szokásához híven a visítozó tömegbe hajította, telitalálatot érve el valamely kecsöpös sültkrumpli halmon. Nacijától is megválván feszített vagy fél percet a fotósoknak, majd háttérbe vonult, hogy helyet adjon leendő áldozatának: Steve Robinsonnak.

A kelta négerek kisszámú közösségébe tartozó walesi fiú nyitásként eltévedt a bámészkodók között, majd pillanatok alatt túlesve a kötelező súlyellenőrzésen szemezett egyet Kokóval, és hazament. A mérlegelés érdemi része ezzel befejeződött, a svédasztalok kiürültek, a sajtó képviselői megtörölték zsírtól fénylő és pirosaranytól vörös ajkukat és elhagyták a helyszínt. A következő tíz pár mérlegelésére csak a maradékon marakodóak voltak kíváncsiak. Nem hiába jegyezte meg a tömegben meghúzódó Erdei Zsolt a ceremóniáról: só (show) az egész!

Névjegykártya

Kovács "Kokó" István Steve Robinson
Született: Budapest, 1970. augusztus 17. Cardiff (Wales), 1968. december 13.
Magasság: 171 cm 173 cm
Súly: 57 kg 57 kg
Amatőr karrier: 297 mérkőzés - 282 győzelem - 1 döntetlen - 14 vereség -
Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (1996 - Atlanta), kétszeres világbajnok (1991 - Sydney, 1997 - Budapest), kétszeres Európa-bajnok (1991 - Göteborg, 1996 - Vejle) -
Profi karrier: 17 mérkőzés - 17 győzelem - 8 K.O-T.K.O. 46 mérkőzés - 32 győzelem - 12 vereség - 2 döntetlen - 17 K.O-T.K.O
Legjobb eredménye: WBC Interkontinentális bajnok (1999) WBO-világbajnok, EBU-bajnok
Edző: Fritz Sdunek Dai Gardiner
Bevonulási zene: Carmina Burana Emilia Big, big world
Kalocsai "Kacsa" Zoltán Artur "King Arthur" Grigorjan
Született: Dombóvár, 1970. május 30. Taskent (Üzbegisztán), 1967. október 20.
Magasság: 170 cm 170 cm
Súly: 61 kg 61 kg
Amatőr karrier: - 384 mérkőzés - 361 győzelem - 23 vereség
Legjobb eredményei: kilencszeres magyar bajnok világbajnoki ezüstérmes (1991 - Sydney)
Profi karrier: 34 mérkőzés - 29 győzelem - 4 vereség - 1 nem értékelt - 23 K.O-T.K.O. 29 mérkőzés - 29 győzelem - 19 K.O.-T.K.O.
Legjobb eredménye: WBU Interkontinentális bajnok (1996) WBO-világbajnok
Edző: Rácz György Fritz Sdunek
Bevonulási zene: Once upon a time "Death" We will rock you (Queen)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?