Erdei és Kokó ellenfél nélkül mérlegelt

2001.12.14. 20:06
Annak ellenére, hogy már hétfő óta tudta ki lesz a szombati ellenfele Kovács Istvánnak, anyagi okok miatt csak csütörtökön derült fény Jose Alfonso Rodriguez nevére. A gálán fellépő másik magyar versenyzőre, Erdei Zsoltra az amerikai Jesse Corona vár, egy nyolcmenetes találkozón. Péntek este már megtartották a mérlegelést is, ám Kovács és Erdei is egyedül vett részt az eseményen, mivel ellenfeleik még nem érkezetek meg Berlinbe.
Kokó elmondása szerint nem túl sokat tud idei utolsó ellenfeléről, ám az, hogy két évig is közép-amerikai bajnok volt, tiszteletet parancsoló. A magyar öklöző leginkább ellenfele lábmunkáját dicsérte. Rodriguez 1997 és 99 között volt közép-amerikai bajnok, ettől a címétől Winfredo Ruiz fosztotta meg, miután egy 12 menetes találkozón pontozásos győzelmet aratott felette. A nem túl ismert bunyósnak amatőr "előélete" nincs.

Péntek este már mérlegelt is két magyar ökölvívó. Erdei Zsolt és Kovács István azonban "egyedül" mérlegelt a szombati berlini profi ökölvívógála előtt, mivel ellenfeleik még nem érkezetek meg a német fővárosba. A hamburgi Universum Box Promotion magyar ökölvívói közül Erdei 80 dkg-mal maradt a felső súlyhatár alatt. Kovács kicsit meghaladta a megengedett legmagasabb értéket, de ez sem jelent problémát, mert nem világbajnoki övért lép szorítóba.

Kokó egyébként el sem tud képzelni más eredményt, mint győzelmet, és ez még úgy is igaz, hogy saját bevallása szerint múlt héten kisebb hullámvölgybe került. Ezt azonban a bizonytalanságnak - sokáig úgy tűnt nem is lesz ellenfele - és a kemény edzéseknek tudta be. Azt nem ígéri, hogy kiüti ellenfelét, de győzelmében biztos atlantai olimpiai bajnokunk.

Kovács a 11 összecsapásos szombat esti gálán, a hetedik párban lép ringbe, míg éppen előtte a hatodik meccsen Erdei Zsolt öklöz. Madárra az amerikai Jesse Corona vár, egy nyolc menetes találkozón. A tengerentúli öklöző mérlege sem a legfélelmetesebb, hiszen eddigi 16 meccséből csupán hatot nyert meg (2 KO), egyszer "ikszelt", míg kilenc alkalommal vesztesen volt kénytelen elhagyni a ringet.

A nap főattrakciója Dariusz Michaczewski és Richard Hall összecsapása lesz a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övéért. A lengyel óriás mérlege 44 győzelem -ebből 37 alkalommal kiütötte ellenfelét -, míg ellenfele eddigi 27 meccséből 25-ször diadalmaskodott, és csupán egy alkalommal játszotta végig a kiírt meneteket, 24-szer KO-val nyert.