Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tyson ismét botrányt okozott

2001.12.18. 12:30
Mike Tyson újra rendőrségi vizsgálat előtt áll. Az egykori világbajnok egy bárban szólalkozott össze egy másik ökölvívóval, Michell Rose-zal. A szóváltást követően a megsértett Tyson a mulató előtt egyszerűen leütötte Rose-t. Tysonnnak nem ez volt az első ilyen jellegű esete: erőszakos cselekmények miatt már korábban is ült börtönben, sőt jelenleg is folyik ellene eljárás nemi erőszak vádjával.
Újabb kellemetlen ügybe keveredett Mike Tyson, egykori világbajnok nehézsúlyú profi ökölvívó. A botrányairól (is) elhíresült amerikai ezúttal egy másik bokszolót ütött meg egy éjszakai mulató előtt. Mitchell Rose már a bárban sértegette Tysont és barátait, de ekkor még a klub biztonsági emberei megakadályozták a verekedést. Rose-t kikísérték az utcára, ahol ő megvárta, hogy a korábbi világbajnok is kijöjjön és folytatta a gyalázkodást. Tyson ekkor elveszítette a türelmét és leütötte Rose-t.

Ügyvédje szerint nem valószínű, hogy Tysonnak nagyobb baja származik az esetből, de ha mégis bíróság elé kerül az ügy, akkor könnyen lehet, hogy elmarad a jelenlegi világelső Lennox Lewis elleni, április 6-ra tervezett mérkőzése.

Az öntörvényű bokszoló korábban három évet ült börtönben, akkor nemi erőszakért ítélték el a meglehetősen forrófejű sztárt. Tyson úgy tűnik nem tanult az esetből, hiszen jelenleg is eljárás folyik ellene, mivel július 16-án állítólag megerőszakolt egy 50 éves nőt.