Klicskóék távozni akarnak az Universumtól

2004.01.27. 11:19
Az ukrán testvérpár kész perre menni, csak hogy elhagyhassák a hamburgi istállót. A klub tulajdonosa azonban ragaszkodik a szerződésben leírtak pontos betartásához. Eközben Vitalij Klicsko és Lennox Lewis stábja is egy hónapot kapott, hogy megegyezzenek kettejük visszavágójának időpontjáról.
Minden bizonnyal az idei volt az utolsó szezon, melyben a Klicsko testvérek az Universum Box-Promotions bokszolóiként léptek ringbe. Német lapértesülések szerint az ukrán testvérpár egyre inkább szeretné egy amerikai menedzsment égisze alatt folytatni pályafutását.

Perre is készek Klicskóék

A válás azonban nem lesz zökkenőmentes, hiszen Klaus-Peter Kohl, a klub tulajdonosa másképp értelmezi a szerződést, mint Klicskóék. A Profibox.hu értesülései szerint az ukránok pert indítanak klubjuk ellen, hogy megszűnjön jogviszonyuk a német istállóval és szabadon szerződhessenek a tengerentúlra.

Erdei Zsolt jelenlegi csapattársai minden évben, szerződésüket évente hosszabbítják meg. Ezt idén nem akarják megtenni. A perrel a szerződés azon pontját szeretnék semmissé tenni amely automatikusan meghosszabbítja szerződésüket annyi hónappal, amennyit az adott bokszoló sérüléssel kihagyott.

Kohl: A sérülést le kell bokszolni

2000-ben Vitalij komoly vállsérülést szenvedett, majd 2003-ban szemsérülése hátráltatta a munkától. Kohl ezeket a kihagyott hónapokat figyelembe véve úgy gondolja, hogy Vitalij még legalább egy évig az Universumnál kell maradjon! A szerződésbontás Klaus-Peter Kohl számára komoly - milliós nagyságrendű - veszteséget okozhat, ugyanis csak a tervezett Vitalij Klicsko- Lennox Lewis visszavágó milliókat hozna az istállónak.

Harminc napon belül dönteni kell a Lewis-Klicsko meccsről

Ezzel a találkozóval kapcsolatban a WBC elnöke, Jose Sulaiman az elmúlt napokban bejelentette, hogy Lennox Lewis és Vitali Klicsko menedzsmentje február elsejével kezdődően 30 nap türelmi időt kap arra, hogy megegyezzenek kettejük visszavágó mérkőzését illetően. Mint ismert, tavaly júniusban az ukrán öklöző vitatható körülmények között szenvedett vereséget.

A "fenyegetésre" azért volt szükség, mert Lewis hónapok óta nem tudja eldönteni, hogy folytatni kívánja karrierjét vagy sem. Amennyiben a 30 nap elteltével sem születik döntés, úgy a brit öklözőt megfosztják világbajnoki címétől!

Klicsko csak nyerhet

Vitalij számára mindenképpen kedvező döntés születhet, hiszen Lewis visszavonulása esetén megmérkőzhet a gazdátlan világbajnoki címért a WBC ranglista második helyezettjével, Corrie Sandersszel (39-2-0; 29KO).

"Lennox a hét végéig dönteni fog az ügyben. Nem tudom, hogyan határoz, de az biztos, ha még valaha ringbe lép, azt Vitalij Klicsko ellen teszi" - mondta a 38 éves öklöző edzője, Emanuel Steward.

A hírek szerint Lewis 20 millió dollárt kér a nála hat évvel fiatalabb ukrán csillag elleni összecsapásért. Ez az összeg pályafutása második legnagyobb gázsija lenne, miután 2002 júniusában 30 milliót kasszírozott az amerikai Mike Tyson legyőzéséért.