Csonttörő világbajnoki övért bokszolhatott volna

2004.06.29. 16:39
Világbajnoki címmérkőzést ajánlott a WBO az interkontinentális bajnok Nagy "Csonttörő" Jánosnak, de menedzsere nemet mondott a július 15-én esedékes találkozóra.
A WBO (Boksz Világszervezet) és a WBA (Boksz Világalapítvány) nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka, Nagy "Csonttörő" János eddig háromszor, legutóbb legutóbb június 12-én védte meg címét, miután a budapesti összecsapáson kiütötte a dél-afrikai Zukile Khandisát.

A WBO most világbajnoki címmeccset ajánlott a Félix-Promotion öklözőjének: a megüresedett nagypehelysúlyú trónért az amerikai Mike Anchondóval kellene megküzdenie július 15-én Dallasban

A magyar klasszis menedzsmentje azonban az idő rövidsége miatt elutasította a lehetőséget. "Egy augusztus 15-iki meccset meggondoltunk, egy szeptember 15-ikit pedig biztosan elfogadtunk volna, mert Csonttörőt jobbnak tartom Anchondónál, de tizennyolc nap roppant kevés a felkészülésre, pláne úgy, hogy Jani a Khandisa elleni találkozója óta szabadságon van" - nyilatkozta a profibox.hu internetes szaklapnak Rácz Félix.

A makulátlan mérleggel (24 győzelem) rendelkező Anchondo első helyen áll a szervezet ranglistáján és Gavin Reesszel, a rangsor másodikjával csapott volna össze Dallasban. Ám a brit öklöző sérülés miatt lemondta a találkozót.