A Tigris abbahagyta

2005.06.01. 14:55
A félnehézsúlyú Dariusz Michalczewski sorrendben negyvennyolc győztes találkozó után két legutóbbi mérkőzését elveszítette, február végén életében először kiütéses vereséget szenvedett. A korábbi világbajnok, Erdei Zsolt csapattársa azóta hezitált, szerdán azonban Hamburgban bejelentette visszavonulását.
A félnehézsúlyú Michalczewski 1994-től 2003-ig volt a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka, és sorozatban negyvennyolc megnyert összecsapás után 2003. október 16-án vesztette el címét a mexikói Julio Gonzalezzel szemben - így nem sikerült beállítania a legendás amerikai Rocky Marciano veretlenségi rekordját.

Első kiütéses vereség

A találkozón némileg statikusan mozgó, de pontosan ütő Gonzalez következő címmérkőzésén Erdei Zsolt ellen szenvedett pontozásos vereséget.

A harminchét éves Michalczewski ezt követően másfél évet kihagyott, majd idén február huszonhatodikán tért vissza, hazai pályán, Hamburgban, de csúfos vereséget szenvedett a WBA-világbajnok francia Fabrice Tiozzótól.

Csak a pénz motiválta volna

A lengyel-német Tigris életében először szenvedett kiütéses vereséget, a hatodik menetben került végleg padlóra. A meccset követő sajtótájékoztatón úgy értékelt: élete legnagyobb csalódásán van túl, de biztosan nem állította, hogy utoljára láthatta szurkolótábora.


Dariusz Michalczewski

Pár nappal később azt nyilatkozta, hogy ha egy Roy Jones elleni meccset össze tudnak neki hozni, akkor még mindenképpen ringbe lép. Nem titkolta, már csak a pénz motiválná, semmi más. A Tiozzo elleni fellépéséért három és félmillió eurót kapott, de a következő mérkőzést nem tudta megrendezni menedzsmentje.