Kokó biztos Erdei Zsolt győzelmében

2005.06.30. 15:29
Teljesen biztos Erdei Zsolt negyedik címvédésében Kovács "Kokó" István az első magyar profi ökölvívó világbajnok, de szerinte most magabiztos, fölényes győzelmet kell aratnia Madárnak egy esetleges címegyesítő meccshez.
"Nem félek a meccstől, biztos vagyok benne, hogy Madár nyer, mert jobb képességű bunyós a franciánál" - vázolta fel a hétvégi összecsapást Kovács "Kokó" István, az első magyar profi világbajnok ökölvívó. "A Gonzalez és a Garay elleni meccsek előtt izgultam, most nem, mert szerintem Zsoltnak elég a tudása nyolcvan százalékát kiadnia magából, úgy is nyer Sahnoune ellen" - mondta Kokó.

Meggyőző bunyó kell

Erdei Zsolt az elmúlt másfél évben háromszor védte meg a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A német Universum Box-Promotion jelenleg legmagasabban jegyzett bunyósa szombaton negyedszer teszi kockára az övét, ellenfele a francia Mehdi Sahnoune lesz szombat este Hamburgban.

Azt nem merte megtippelni, milyen hosszú lesz az összecsapás, de véleménye szerint jó lenne Madárnak meggyőző bunyóval nyerni. "Egy ilyen siker saját magának, a közvéleménynek, és a nemzetközi bokszvilágnak is jelzés értékű lehetne" - mondta az amatőrök között olimpiát, vb-t és Eb-t nyerő Kovács.

"Zsolt kiemelkedik ebből a mezőnyből"

Kokó látta a francia egyik elvesztett meccsét, és hiába jók az eredményei, semmi extrát nem lát benne. "Zűrös magánéletű, amolyan utcakölyök, igazi alvilági figura" - értékelte Sahnoune-t a manapság már a WBO ellenőreként munkálkodó Kokó.

Attól sem tart, hogy nagy ütőerejével esetleg meglepheti magyar riválisát, mert ebben a súlycsoportban szinte mindenkinek nagy ütőereje van. "Zsolt éppen ezért tűnik ki ebből a mezőnyből, mert sokkal jobb a többieknél a technikai tudása, gyors, jó a védekezése és nagyon jók az előkészítő ütései" - értékelte egykori klubtársát.

Tizenkét menetes biztos győzelem

"A realitás azt mondja, végig megy a tizenkét menet, melyben Zsolt pontozásos győzelmet arat. Az ő technikai bunyója, harcmodora erre kiválóan alkalmas és szem előtt kell tartania a biztonságot is, nem mehet neki fejetlenül a franciának" - vázolta fel a követendő taktikát Kokó.

Erdei jövőjével kapcsolatban azonban nem tudott sok újdonsággal szolgálni. "Pletykákat én is hallottam például címegyesítésről, de úgy gondolom, hogy sokat számít, milyen bunyóval nyer a hétvégén Madár. Mert nyer, abban biztos vagyok.