Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Csak Csonttörő veretlen súlycsoportja élmezőnyében

2005.08.22. 14:12
Nagy "Csonttörő" János szeptember 10-én lép ringbe legközelebb. A magyar profi ökölvívó azonban még nem tudja ki ellen bokszol. Ugyanezen a napon lép szorítóba a súlycsoport két másik klasszisa, Erik Morales és Manny Pacquiao is, míg Antonio Barrera egy héttel utánuk mérkőzik. Közülük azonban csak a negyedik helyen rangsorolt Csonttörő veretlen.
Szeptemberben, bő egy hét leforgása alatt ringbe lép a nagypehelysúlyú profi ökölvívók számítógépes világranglistájának első négy helyezettje.

Csonttörő még nem tudja, kivel bokszol

A jelenlegi első, Erik Morales Los Angelesben, a ranglista huszonharmadik helyén álló amerikai Zahir Raheem ellen lép ringbe, míg a harmadik Manny Pacquiao - szintén L.A.-ben - Hector Velazquez ellen mérkőzik. A mexikói öklöző jelenleg huszadik a Boxrec listáján.

Ugyanezen a napon Debrecenben, a Főnix-csarnokban lép a kötelek közé a ranglista negyedik helyén álló Nagy "Csonttörő" János is. A magyar öklözőnek azonban még nem ismert az ellenfele.

Egy héttel később a második helyezett Antonio Barrerára vár minden bizonnyal a legnehezebb mérkőzés. A mexikói a (Nemzetközi Bokszföderáció) IBF bajnokával a jelenlegi tizenegyedik helyen álló ausztrál Robbie Pedennel meccsel.

Csonttörő verhetetlen

A ranglista érdekessége egyébként, hogy az első tizenöt helyezett között, Csonttörőn kívül egyetlen veretlen ökölvívót sem találunk. A magyar bokszoló eddigi huszonkét profi meccse közül valamennyit megnyerte, tizennégyet pedig idő előtt fejezett be.

Az élen állók körbeverése

Az élen állók közül Morales 2002-ben és 2004-ben is kikapott Barrerától. Ez a két találkozó kettejük 2000-es meccsének visszavágója volt, melyet Morales nyert meg. Barrera ezen kívül még '96-ban és '97-ben is kikapott az amerikai Junior Jonestől, valamint 2003-ban Pacquiao-tól is.

A fülöp-szigeteki bokszoló eddig három vereséget számol. Pályafutása tizenkettedik meccsén kikapott saját honfitársától Torrecampótól, majd három évvel később a thaiföldi Medgoen Singsurattól. Ezután hosszú évekig verhetetlennek bizonyult, majd idén márciusban, eddigi utolsó meccsén Morales ellen szenvedett ismét vereséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?