Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyvizsgálatra küldenék Roy Jones Jr.-t

2005.08.31. 00:46
A Boksz Világtanács, a WBC elnöke szerint a tavaly októberben egyszer már visszavonult Roy Jones Jr. csak akkor léphet ringbe októberben Antonio Tarver ellen, ha részletes neurológiai vizsgálaton vesz részt.
A tervek szerint októberben vághatna vissza a minden idők egyik legjobb profi ökölvívójának tartott félnehézsúlyú Roy Jones Jr. egyik legyőzőjének, Antonio Tarvernek.

A harmadik Jones-Tarver következhet

A két amerikai sztár harmadszor találkozna, és ez lenne kettejük "döntője". Ugyanis első mérkőzésükön, 2003 novemberében Jones győzött vitatható pontozással, a tavaly májusi visszavágón azonban Tarver már a második menetben kiütötte az akkor a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét is birtokló ellenfelét.

A WBC mexikói elnöke, Jose Sulaiman azonban csak akkor engedélyezi az összecsapást, ha előtte Jones átesik egy agyvizsgálaton. Sulaiman félti személyes jó barátját, aki legutolsó két meccsén is kiütéses vereséget szenvedett.

Féltik Jones egészségét


Jones Jr. a Tarver elleni vesztes meccsen
Fotó: epa

A profibox.hu információi szerint a mexikói sportvezető aggódik, hiszen Jones olyan anyagi helyzetben van, hogy kényelmesen élhet élete hátralevő részében, ezért nem szabadna hagyni, hogy büszkesége olyan pozícióba kényszerítse, mellyel veszélyezteti egészségét és életét is.

Sulaiman azért szeretné a részletes neurológiai vizsgálatot, hogy minden kétséget eloszlassanak, az öklöző egészségi állapotával kapcsolatba. "Számos balesetet láttunk, amiket az okozott, hogy a sportolók saját emberi teljesítőképességüket túlfeszítve próbáltak meg eredményeket elérni" - folytatta aggályait a mexikói.

Nem tudta a csúcson abbahagyni

A pályafutása alatt egyedülálló módon a középsúlyban, a félnehézsúlyban és a nehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett, harminchat éves Jones negyvenkilenc győztes mérkőzéssel a háta mögött, tavaly októberben jelentette be visszavonulását.