Byrd áprilisban visszavághat Klicskónak

2006.02.08. 10:02
Áprilisban ismét összecsap egymással Chris Byrd és Vlagyimir Klicsko. Az IBF amerikai világbajnoka és ukrán kihívója eddig egyszer találkozott, akkori meccsükön Klicsko egyöntetű pontozással diadalmaskodott.

Vlagyimir Klicsko ismét összeméri tudását a jelenlegi IBF-bajnok Chris Byrddel. A nehézsúlyú profi ökölvívók április 22-én újra világbajnoki címmérkőzésen - a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) övéért - találkoznak egymással.

Öt éve esélye sem volt Byrdnek

Több mint öt évvel ezelőtt, 2000. október 14-én Klicsko egyhangú pontozással győzött és elhódította a Boksz Világszervezet (WBO) övét, melyet 2003. március 8-ig birtokolt. Ekkor meglepetésre a második menetben kiütéses vereséget szenvedett a dél-afrikai Corrie Sanderstől.

Az első Klicsko-Byrd összecsapás az ukrán hatalmas fölényét hozta - ellenfele kétszer is padlón volt - viszont az amerikai azóta nem kapott ki.

Klicsko szerint Byrd sokat fejlődött

"Nagyon jó érzés újra világbajnoki övért bokszolni" - mondta az ukránok sztárja, Klicsko. "Byrd az elmúlt öt évben rengeteget fejlődött, olyan klasszisokat győzött le, mint Evander Holyfield vagy David Tua. Remek meccset vívunk majd egymással." Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, számára nagy előnyt jelent, hogy a találkozót Németországban rendezik.

Klicsko 48 profi meccséből 45-öt megnyert, 40-szer kiütéssel diadalmaskodott. Byrd mérlege: 42 mérkőzés, 39 győzelem, 20 k.o. Az már korábban biztosnak tűnt, hogy Klicsko áprilisban ringbe lép, csupán az volt kérdéses, a WBO tronján ülő Lamon Brewster vagy az IBF-első Chris Byrd lesz az ellenfele.

Byrd nagy győzelmet ígér

"Alig várom, hogy újra Németországban bokszolhassak Klicskóval. Nagy csatára számítok, melyet fantasztikus győzelemmel zárok" - jelentette ki magabiztosan az amerikai öklöző.