Erdei újra mumusával bokszol

2007.09.17. 01:51
A WBO félnehézsúlyú ökölvívó bajnokának, Erdei Zsoltnak nem volt még idén kötelező címvédése, eddig könnyebb ellenfelekkel találkozott, november végén viszont összecsap az argentin Garayjal, aki ellen kétszer is nagyon megszenvedett. Egyszer többségi, egyszer - eléggé vitatott - megosztott pontozással verte.

"Soha többet nem akarom látni Garayt" - jelentette ki 2005 februárjában Erdei Zsolt, miután Hamburgban nagy csatában, megosztott pontozással verte meg másodszor az argentint. (Először, egy évvel korábban többségi döntés született.)

Az amerikai pontozó szerint mindössze két menetet nyert meg a magyar öklöző, ő a döntetlenközeli meneteket az általában a tempót diktáló, és a ring közepét elfoglaló Garaynak adta.

Erdei és a mumus

A boxrec.com úgy tudja, a Németországba a múlt héten visszatérő Erdeinek az amerikai fellépés, vagy a címegyesítés egyelőre nem jött össze, és november huszonnegyedikén újra Garayjal méri össze erejét. (A helyszínt egyelőre nem jelölték ki.)

Garay eddig mindössze kétszer kapott ki, mindkétszer Erdeivel bokszolt. Az argentin rakkolós, folyamatosan az irányításra törekvő, kemény stílusa nem fekszik Madárnak, de miután kétszer ő került ki győztesen ki az ütközetükből, nem esélytelen.

Garay csak hatodik a WBO a ranglistáján, de vélhetően menedzsmentje elérte azt, hogy ő lehessen a kihívó. Az előtte lévő kiöregedőfélben lévő amerikaiakat - Roy Jones, Hopkins, Tarver - nem érdeklik a címek, míg Ulrichot már legyőzte, a román Diaconunál pedig nyilván kedvezőbb pénzügyi ajánlatot tettek az argentinok.

Az argentin miután kikapott Erdeitől, azóta nem jött Európába. A magyar bokszoló eddig mind a huszonhét meccsét megnyerte, kilencedik címvédésre készül.