Kovács Vipera Attila másodszor kapott ki

2008.10.05. 12:30
A 34 éves Kovács Attila nem tudta kiütni az örmény Gennyagyij Martiroszjant Oroszországban, így a pontozók ellenfelét hozták ki győztesnek a tizedik menet végén.

Profi ökölvívóként pályafutása második vereségét szenvedte el Kovács Attila, az IBO szervezet volt nagyváltósúlyú világbajnoka, aki szombaton késő este az oroszországi Viborgban lépett kötelek közé.

A magyar bokszoló Gennagyij Martiroszjannal csapott össze, és a profiboksz.hu információi szerint nagyon szoros mérkőzésen nyert ellene a 28 éves örmény, tíz menetben, pontozással. A beszámoló szerint Kovács az ötödik menetben egy jobbegyenessel megfogta riválisát, aki azonban túlélte a kritikus pillanatokat.

„Nem akarok mentegetőzni. Egyszerűen nem ment a boksz. Nem tudtam mit kezdeni az ellenfél fejelős stílusával" - nyilatkozta a 34 éves Kovács Attila, aki hat év után először volt kénytelen vesztesen távozni a szorítóból. Martiroszjan tizennegyedik meccsét nyerte meg, eddig egy veresége van.

Kovács karrierje akkor bicsaklott meg, amikor menedzsere, Rácz Félix visszavonult a boksztól. 2007 május elején még megvédte az IBO világbajnoki címét, utána viszont nem talált képességeinek megfelelő ellenfelet.

Mivel címét nem tudta megvédeni egy év alatt, automatikusan le kellett róla mondania. Szűk másfél év alatt mindössze tíz menetet töltött a ringben, három meccsen. Vissza is vonult, de idén februárban újra bokszolt.

A Profiboksz.hu szakértő kommentezői szerint "sajnos Rácz Félix kiszállásával a magyar boksz gyakorlatilag megszűnt, és ürgekiközvetítő lett. Itt néha néha összejön egy jó eredmény, de az esetek többségében vereségek fognak jönni mindenkinek, aki erre az útra lép".