Már kivertem mindent Hattonból, amit lehet

2009.01.30. 12:31 Módosítva: 2009.01.30. 12:34
A veretlen Floyd Mayweather még kéreti magát, de alighanem lenne az a pénz, amiért visszatérne. Az ellenfél egyértelműnek látszik: Manny Pacquiao. Sokat is fizetnének érte, kihívás is lenne a legjobbnak tartott Fülöp-szigeteki ellen fellépni.

A kisváltósúlyú Floyd Mayweather 2007 december elején a tizedik menetben padlóra küldte az angol Ricky Hattont, ezzel megvédte a WBC világbajnoki övét, majd harminckilencedik győztes meccse után – soha nem kapott ki – bejelentette visszavonulását.

A napokban viszont már úgy nyilatkozott, ha isten is úgy akarja, akkor visszatér. Más kérdés, még mindig kéreti magát.

„Jelenleg csak a gyerekeim és a saját – ökölvívástól távol álló – magánéletem foglalkoztat, és hogy okos és ötletes vállalkozóként rengeteg pénzt keressek” – fejtegette a 32 éves bajnok, de a Pacquiao elleni dollármilliók miatt vélhetően gyorsan felülbírálná korábbi álláspontját. Ehhez persze az is kellene, hogy Pacquiao tényleg legyőzze a brit Hattont, amely meccs időpontja közben véglegessé vált, május 2-án rendezik meg Las Vegasban.

A Profiboksz.hu arról is írt, hogy az amerikai klasszis szerint a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao május 2-án legyőzi Hattont, mert ő már előzőleg mindent kivert belőle, amit csak lehetett.

Az atlantai olimpián az amatőrök közt bronzérmes Mayweather úgy gondolja, nem Pacquiao a súlycsoport vagy az egész ökölvívás legjobbja. Ezt azzal indokolta, hogy Morales és Marquez ellen is padlózott, előbbi le is győzte, utóbbival döntetlen lett a meccse.