Műmellei miatt nem bokszolhat a modell

2009.02.17. 14:31 Módosítva: 2015.05.21. 01:25
Sarah Blewden megnagyobbított mellei sérülésveszélyesek, az angol amatőr bokszszövetség nem adott versenyengedélyt. Ő az első sportoló, akit ilyen indoklással tiltottak el az ökölvívástól.

Mellimplantátumai miatt nem kapott versenyengedélyt Sarah Blewden. Az egykori fotómodell két éve kezdett bokszolni, hogy edzésben tartsa testét, aztán kiderült, hogy tehetséges.

A 25 éves szőke hölgy, aki sikeres fodrászüzletet visz, olimpián akart indulni, de az angol amatőr bokszszövetség szakemberei szerint a megnagyobbított mell meccs közben sérülésveszélyes, írja a dailymail.

24892-3178

Blewden 2003-ban, modellkarrierje miatt csináltatta meg a műtétet, sebésze szerint az implantátumok nem nagyok, arányban vannak az exmodell testalkatával, a bokszolás nem veszélyezteti a sportoló melleit.

Blewden hajlandó lenne mellvédőt viselni, de a szövetség szerint ez sem védené meg, egy oda beszedett ütéstől károsodhatnak a szövetek, melle deformálódhat, az implantátum elmozdulhat.

Kérését elutasították, ezzel ő az első sportoló, akit ilyen indoklással tiltottak el az ökölvívástól.

"Nevetséges. A sebészem szerint semmivel sem vagyok sérülékenyebb a többi nőnél. A melleim nem nagyok, arányosak. Nem folyadékos, hanem zselés implantátumom van, nem fog szétrepedni. ha mégis megsérülök, az én dolgom. Évekig thaibokszoltam, semmi baja nem lett a melleimnek.

A mellvédőt sem fogadták el, állítólag nem hatásos. A nők nemrég óta bokszolnak, én vagyok az első, akinek ilyen problémája adódott, de végigviszem az ügyet, hogy a többieknek már könnyebb dolguk legyen."

24892-3182

A szövetség elnöke, Tony Attwood szerint nem tehetnek semmit, az ökölvívásban a nemzetközi szabályok a sérülésveszély miatt tiltják a mellnagyobbítást, de már fejlesztenek egy olyan mellvédőt, mely ilyen esetekben megoldást jelenthet.

A női ökölvívás még nem olimpiai sportág, de a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) szeretné, ha a szakág már a következő, londoni nyári olimpián bekerülne a műsorba.