Erdeit tovább hülyíti az Universum

2009.05.05. 14:26 Módosítva: 2009.05.05. 14:26
Az augusztusi budapesti gálán csak Balzsay Károly lép ringbe, Erdei Zsoltnak legalább szeptemberig kell várnia az újabb címvédésre. Nem tudni, ki lesz a 30 meccs után is veretlen magyar világbajnok ellenfele, de nem az argentin Garay, aki szeptemberben hazájában bokszol.

Német lapok szerint az orosz származású Robert Stieglitz lesz Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnokának ellenfele az Universum Box Promotion augusztus 22-én, Budapesten rendezendő gáláján.

A profiboksz.hu szerint a német SES istálló bunyósa eddigi legnagyobb győzelmét a korábbi világbajnok Alejandro Berrio ellen aratta, de a visszavágón sima kiütéses vereséget szenvedett a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) címéért kiírt találkozón.

A Hamburger Abendblatt információi alapján a budapesti gála másik főmérkőzését Ina Menzer vívná, míg Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka csak szeptemberben lépne kötelek közé Németországban. A lap szerint Erdei és Balzsay nem tudja hozni a ZDF által elvárt 5 milliós nézettséget, ezért döntöttek úgy, hogy külön gálán bokszolnak a magyar világbajnokok.

Erdei ellenfele még nem ismert, a klub által korábban többször beharangozott Hugo Hernan Garay elleni harmadik meccs egyelőre valószínűtlennek tűnik, argentin lapinformációk szerint ugyanis június 19-én vagy 20-án hazájában lép legközelebb szorítóba a WBA félnehézsúlyú világbajnoka. Garay második alkalommal teszi majd kockára tavaly megszerzett címét.

Menedzsere, Osvaldo Rivero elmondta, hogy ellenfelét a napokban hozzák majd nyilvánosságra, nem kizárt, hogy a szintén argentin és a WBA-ranglistán 14. helyén álló Mariano Plotinsky lesz a befutó, aki legutóbb Thomas Ulrichot intézte el Németországban.

inx 04

Ezzel tovább folytatódik Erdei Zsolt kálváriája az Universumnál, hiszen négy éve – a legutóbbi Garay elleni győztes meccs óta – nem tudnak egy igazi nagy nevet hozni neki, akivel olyan meccset vívhatna, melyre esetleg a tengerentúlon is felfigyelnének.

A magyar világbajnok éppen egy éve nyilatkozta, már csak egy nagy meccs tudná igazán motiválni, munkáját inkább tekinti kötelességnek, mint örömnek. Akkor úgy fogalmazott, csak családja biztos anyagi hátterének a megteremtése miatt folytatja az ökölvívást.

Klaus-Peter Kohl klubtulajdonos évek óta csak ígérgeti Erdeinek a nagy ellenfelet, de úgy néz ki, továbbra is csak hülyítik, hiába ő a klub jelenleg legmagasabban jegyzett bokszolója.