Korrupcióval vádolják Vitalij Klicskót

2009.05.29. 12:40
Vitalij Klicsko azt mondta, a kijevi polgármesternek nincsenek tervei a gazdasági válságra, mire ellenfele korrupcióval vádolta meg a nehézsúlyú világbajnokot. Klicsko nem hagyta magát, feljelentette Csernoveckijt.

A csütörtöki kijevi városi tanácsülésen Vitalij Klicsko – aki a róla elnevezett politikai párt, a Klicsko Blokk vezetője – úgy fogalmazott, Leonyid Csernoveckij polgármesternek semmiféle terve nincs a jelenlegi gazdasági válság leküzdésére.

Nem késett Csernoveckij válasza, aki korrupcióval vádolta meg a WBC nehézsúlyú világbajnokát. A kárpátinfo.net szerint a polgármester azt állítja, írásos bizonyítékai vannak, hogy Klicsko nemrég személyesen kereste fel az irodájában, és arra kérte, egy bizonyos összeg fejében utaljon ki neki 2 hektár földet a fővárosban egy bokszklub építéséhez.

000 DV440233

Klicsko tagadja a vádakat, és feljelentette a polgármestert rágalmazásért. Kijelentette, mindenképpen látni szeretné a kérdéses dokumentumot, amiről Csernoveckij beszélt.

Klicsko – aki a 2008. május 25-én tartott időközi kijevi polgármester-választáson a harmadik helyen végzett – úgy fogalmazott, ha neki van igaza, morális kártérítést fog követelni, mert ez az eset nem a pénzről, hanem a becsületéről szól.