Vladimir Klicsko most Valujevet akarja

2009.06.23. 11:20
Világbajnoki címvédő mérkőzésének első menetében kétszer is lehetett látni Vlagyimir Klicsko hátán egy zöld lézersugár nyomát, de egyszer sem nézett bele. Ha megteszi, sebezhetővé vált volna. A három vb-címmel rendelkező Klicsko Valujevet akarja, de lehet, hogy egy újabb universumos bokszoló, Dmitrenko lesz a következő kihívója. Vagy az orosz Povetkin.

A német sajtót még mindig élénken foglalkoztatja az ukrán nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko 61 ezer néző előtt elért szombat esti győzelme. Klicsko egyetlen ütést kapott a rendkívül tompán és enerváltan mozgó Ruszlan Csagajevtől, csak idő kérdése volt, mikor ér véget a mérkőzés.

klicsko

A Bild felveti, vajon ki akarta lézerrel akár csak egy pillanatra is ártalmatlanná tenni a bajnokot. Megkérdezték az egyik híres professzort, aki elmondta, a zöld sugár tízszer veszélyesebb, mint a vörös, és ha belenézett volna az ukrán, másodpercekre elveszíti a látását, sebezhetővé válik.

A lézersugár a hátát érte, és feltehetően rájöttek, ki akarta harcképtelenné tenni, mert az első menet után már egyszer sem lehetett látni a zöld pontot.

A lap megemlíti, hogy Luan Krasniqi mérkőzésén is volt lézerezés, akkor az első sorokból, vagyis a VIP-szektorból jött.

Egyelőre csak találgatni lehet, ki lehet az ukrán klasszis következő ellenfele. Mivel három nagy szervezet – WBO, IBF, IBO – övét is birtokolja, kihívó akadna szép számmal. Ő Nyikolaj Valujevvel bokszolna szívesen, most is az orosz volt az első, akinek felajánlották a lehetőséget, miután David Haye megsérült. A Keleti Szörnyeteg névre keresztelt orosz és csapata azonban nemet mondott.

Valujev azért is lenne első számú célpont, mert ő a WBA bajnoka. Klicsko egyértelművé tette, akarja a negyedik övet is, így mind az öt komoly cím a családban maradna, hiszen a WBC világbajnoka Vitalij Klicsko.

Klicsko menedzsmentje a WBA szervezetet nem gondolja megfelelő partnernek, ezért elképzelhető, hogy ismét egy universumos öklözővel bokszolna. A 26 éves Dmitrenko nem is zárkózna el az ütközettől, bár a klub vezetői úgy nyilatkoztak, talán még korai lenne, annál is inkább, mert neki július negyedikén előbb az amerikai Chamberst kellene legyőznie. Edzője, Fritz Sdunek kijelentette, ha ebben a súlycsoportban valaki eredményt akar elérni, akkor előbb vagy utóbb kénytelen valamelyik ukránnal összemérni az erejét. A Profiboksz.hu szerint szóba jöhet egyébként az IBF övéért szóba jöhet az orosz Povetkin is, neki is kijár már egy címmérkőzés.

Klicsko a nagyszájú David Haye-ről is mondott pár szót, véleményét úgy lehetne summázni, éretlen és személyisége irritáló a brit. Az ukrán furcsállta, hogy orvosi szakvéleményt nem látott a sérüléséről, és bár nem kételkedik abban, hogy gondja volt, azt nem tudja értékelni, miért beszélt összevissza arról, mikor jön rendbe.

Szeptemberben 37 éves bátyja, Vitalij csaphat össze esetleg Haye-jel, igaz, konkrét időpont még nincs.