Green 2 perc alatt kiütötte Roy Jonest

2009.12.02. 12:55 Módosítva: 2009.12.02. 13:06
Az ausztrál az 1. menetben padlóra küldte az exbajnokot, a szuperklasszis hiába tápászkodott fel, visszaütni már nem tudott.

Az első menetben kiütötte Danny Green az exvilágbajnok Roy Jones Jr.-t szerdán Sydneyben, ezzel megtartotta az IBO cirkálósúlyú világbajnoki övét. A két alapjában véve félnehézsúlyú bokszoló egy súlycsoporttal feljebb csapott össze.

A watoday.com tudósítása szerint alig nyolcvan másodperc kellett az ausztrálnak a végzetes ütéshez, ellenfele padlót fogott. Felállt ugyan, de egy gyors sorozás után a bíró  jobbnak látta leállítani a meccset. Green így hivatalosan TKO-val győzött.

”Szóhoz sem jutok” – mondta húszezer szurkolója előtt a nyertes, aki ilyen gyors sikerre maga sem számított, bár néhány napja azt nyilatkozta, megsemmisíti Jonest.

A negyvenéves bukott szuperklasszis korábban négy súlycsoportban is világbajnok volt, veresége után megint evidensnek tűnik, hogy vége komoly karrierjének. Igaz, ez már a harmadik durva K. O.-ja, Antonio Tarver már 2004-ben kiütötte, padlózott Glen Johnson ellen is, Joe Calzaghe pedig 12 meneten át aprította, mégsem vonult vissza.

Danny Green 36 éves, és bár van három veresége, az utóbbi években szenzációs formát mutat. Néhány évvel ezelőtt voltak hírek arról, hogy Erdei Zsoltot is kihívhatja, akkor azonban semmi sem lett az összecsapásból. A mostani helyzet érdekessége, hogy Green és Erdei is cirkálóban világbajnok (előbbi az IBO-nál, utóbbi a WBC-nél), akár címegyesítő meccset is szervezhetnének. Más kérdés, Greenben egyre több pénz van, így valószínű, hogy a magyar bokszolónál nevesebb ellenfelet keresnek majd neki.