Hopkins vs. Jones Jr. 17 év után

2010.02.02. 17:08
A profi ökölvívás két negyven fölötti klasszisa 17 év után újra összecsap: Bernard Hopkins áprilisban vághat vissza Roy Jones juniornak az 1993-ban egyhangú pontozással elveszített mérkőzésért.

1993. május 23. után újra összecsap az utóbbi évtizedek két meghatározó bokszolója, Roy Jones Jr. és Bernard Hopkins. 17 évvel ezelőtt Jones egyhangú pontozással verte ellenfelét, és megszerezte az IBF középsúlyú világbajnoki címét, amit akkor éppen nem birtokolt senki.

A visszavágó április 3-án lesz a Las Vegas-i Mandalay Bay Events Centerben. A 45 éves Hopkins (50-5-1, 32 KO) menedzsmentje hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy sikerült megegyeznie a mérkőzésről, az öklöző hozzátette, a vereség óta folyamatosan a fejében motoszkált a visszavágás.

„Sok mindent elértem az ökölvívásban a 93-as washingtoni meccs óta. Végre lezárhatjuk ezt a dolgot Roy és köztem egyszer és mindenkorra” – mondta Hopkins, aki decemberben Enrique Ornelast verte egyhangú pontozással.

A 41 éves Jones (54-6, 40 KO) rosszabb előjelekkel készül, az ausztrál Danny Green az első menetben legyőzte legutóbbi meccsén, 2009 decemberében. „Megkapják a szurkolók, amire olyan régóta várnak. Megérdemlik, hogy láthassák ezt a bunyót” – mondta Jones saját honlapján. Az első mérkőzésről készített videósorozat itt látható.