Klicsko vissszahozza, ami kihalóban van?

2010.03.25. 08:59
Korábban sok meccs dőlt el egy nagy ütéssel, mostanában kevesebb, ötöt azért összegyűjtöttünk. Mégiscsak ettől igazi a boksz.

Az ukrán nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko a hétvégén megvédte címeit, 13 másodperccel az utolsó menet vége előtt balcsapottal kiütötte Eddie Chamberst. Együtéses KO-ja nem volt mostanában, a sportágban is egyre kevesebb van, ezért gyűjtöttünk össze néhányat.

Artur Abraham a hat bajnok tornájának tavaly októberi első meccsét ilyen KO-val indította Jermain Taylor ellen. Ez annyiban hasonló Klicskóéhez, hogy az utolsó másodpercekre tartogatta a nagy ütést, de a német színekben versenyző nagyközépsúlyú örmény egyébként is fölényben volt.

Ugyanebben a súlycsoportban Edison Miranda csapott le már az első menetben Francisco Sierrára szintén tavaly októberben, jobbegyenese elől nem tudott menekülni a mexikói. Miranda Lucien Bute ellen kapott vb-meccset áprilisban, vagyis hamarosan világbajnok lehet.

A legfrissebb magyar KO-t pehelysúlyú kisvilágbajnoki címmeccsén Bedák Zsolt mutatta be. Kihasználta ellenfele figyelmetlenségét, és miután a bíró nem választotta szét őt és Laputót, egy balhoroggal kinyírta a Fülöp-szigetekit.

Klicskóéhoz hasonló friss KO a váltósúlyú Randall Bailey-é. Az amerikai interim címért mérkőzött a belga Osei Bonsuval Antwerpenben, és gyorsan megmutatta, miért KO-király a beceneve.

A 35 éves bokszolónak hét veresége van, Jan Zaveck ellen végre megnyerheti az IBF világbajnoki címét. A kategóriában Zaveck a legjelentéktelenebb, hiszen Manny Pacquiao, Shane Mosley és Floyd Mayweather is itt vannak.