3-szor szúrta meg feleségét a világbajnok

2010.04.19. 09:54
A 29 éves bokszvilágbajnok, Edwin Valero újra megverte három évvel fiatalabb feleségét, de most halálosan. A mind a 27 meccsén győztes venezuelai klasszisra halálbüntetést is várhat.

Bűnösnek vallotta magát a felesége meggyilkolásával megvádolt Edwin Valero. A könnyűsúlyú világbajnok 24 éves felesége, Yenifer Carolina Viera testén három szúrt, nem túl mély sebet találtak, viszont sem kés, sem borotva nem volt a tett helyszínén.

A pár az eset előtti éjszakán, éjfél előtt nem sokkal foglalta el hotelszobáját, majd Valero másnap hajnalban, fél hatkor jelentette a gyilkosságot a személyzetnek.

000T TRMvd1215041

A Valero házaspár veszekedett, majd összeverekedett, és az asszonyt ekkor érhették a halálos szúrások. Az óriási ütőereje és kemény stílusa miatt közkedvelt bunyós pályafutásának ezzel az esettel vége.

Ha nem ítélik halálra, élete hátralevő jelentős részét börtönben tölti.

Wilmer Flores, a venezuelai Valencia városának rendőrfőnöke elmondta: az "Inka" becenévre hallgató öklöző többször megverte már családját és nejét, ezért háromhavonta meg kellett jelennie a rendőrségen.

Március 25-én le is tartóztatták, mert újra megverte az asszonyt, de később kiengedték a fogdából. Valerónak már 2007-ben is volt rendőrségi ügye, mert összeverte az édesanyját és a lánytestvérét.

A 29 éves Valero mind a huszonhét meccsét KO-val nyerte, súlycsoportjában a fightnews szerint ő volt a legjobb, a boxrec.com a második helyre teszi. Utolsó meccsét február hatodikán vívta, Antonio DeMarcót verte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport