Bedák Zsolt feladta vb-címmeccsét

2010.05.30. 10:00
Wilfredo Vázquez a 10. menetben akkorákat ütött, hogy a magyar inkább nem folytatta. Nincs új kispehelysúlyú WBO-világbajnok.

A magyar bokszoló közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban lépett kötelek közé Puerto Ricóban, Bayammonban. A 10. menetben két megrendítő ütés után Bedák edzője jelezte, feladják, így a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki címéért vívott meccsen a hazai bokszoló, Wilfredo Vázquez megvédte címét.

Jól kezdett a magyar és az első menetben bátor bokszolással vezetett a pontozóknál. A 4. és az 5. menetben pörögtek fel a bunyósok, bár Bedák tisztességgel harcolt, Vázquez egyszer megrendítette, a magyarnak a szemöldöke is felszakadt.

Hiába küzdött erején felül Bedák, a 10. menetben véget ért a meccs. Vázquez megint megrendítette, majd egy állra elhelyezett jobbossal térdre kényszerítette. Rászámoltak Bedákra, aki talán folytatni tudta volna, de edzője, Artur Grigorjan bedobta a törülközőt. Bedák Zsolt pályafutása 16. profi meccsén először kapott ki.

A 25 esztendős Vazquez idén februárban Marvoin Sonsona kiütésével szerezte meg a WBO bajnoki címét, most védte meg először, a vasárnapi a 19. győzelme volt.