Tetovált Puerto Ricó-it kell verni a vb-övért

2010.03.17. 10:54
Bő két héttel azután, hogy a Boksz Világszövetség (WBO) kiíratta Bedák Zsolt címvédő mérkőzését, a kihívó és a címvédő meg is egyezett egymással. A kispehelysúlyú magyar lehet a negyedik, aki jegyzett szervezetnél világbajnok lesz.

A legelismertebb internetes szaklap, a boxrec.com biztos benne, hogy a Puerto Ricó-i Bayamónban – a fővárostól pár kilométerre - vívja élete első címmérkőzését május 29-én Bedák Zsolt.

Ellenfele a hibátlan mérlegű Wilfredo Vazquez lesz, a Puerto Ricó-i mind a tizennyolc meccsét megnyerte, a súlycsoport igazi nagyjaival viszont még nem találkozott. Legutóbb a Fülöp-szigeteki Marvin Sonsonát verte, aki a sportág legfiatalabb világbajnoka volt, hiszen még nem volt húsz éves, amikor megszerezte az övet.

A WBO világranglistáján a 27 éves Bedák az első helyre, vagyis kötelező kihívói státuszba verekedte magát, miután legutóbbi meccsén a fülöp-szigeteki Ramie Laputot kiütéssel verte. Ez volt tizenötödik sikere, veresége még nincs.

A kispehelysúlyú öklöző klubja, az Universum a hírt még nem erősítette meg, állítólag törekedtek arra, hogy ne kelljen elhagynia Európát.

A boxrec Bedákot a világ jelenlegi 18. legjobbjának tartja, Vazquezt hat hellyel előrébb teszi.

Két ranglistán is számolnak Erdeivel

Ha a WBO ki is vette a legjobb tizenöt közül a félnehézsúlyban és a cirkálóban is világbajnoki címig jutó Erdei Zsoltot, a WBC mindjárt betette másodiknak, a WBA ranglistáján pedig a hatodik. Ettől még mérkőzése nem lesz, de legalább más szervezetek számolnak vele. Erdei klubja, a hamburgi Universum a legjobb viszonyt a WBO-val ápolja, és ha a veretlen magyar meg is kaphatta volna a szuperbajnoki státuszt a szervezetnél, a klub nem akarta, hogy az legyen.