Erdei Zsolt elindult Amerika felé

2010.09.06. 10:27
A 31 meccsén veretlen félnehézsúlyút új tanácsadója, Greg Leon Amerikába viszi, a legnagyobb bokszolókat ígéri neki.

A boxingtalk.com információi szerint minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt tanácsadói szerződést kötött Greg Leonnal, aki többek között a nagyközépsúlyú Szuper Hatos Torna egyik résztvevőjét, Allan Greent is menedzseli, írja a profiboksz.hu.

Erdei, mióta lejárt a szerződése az Universum Box Promotionnel, folyamatosan tárgyalt a jövőjéről, Leon szerződtetése talán az első komoly lépés.

"Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Erdei Zsolttal. Bebizonyította, mekkora bajnok. Igazi győztes alkat, a legnagyobb célja, hogy Amerikában bokszoljon és a félnehézsúly legnagyobb nevei ellen lépjen szorítóba, és folytassa útját, amelynek végén ismét a világbajnoki cím várja őt." - nyilakozta Leon.

Erdei Zsolt menedzsere a szerződés részleteiről elmondta, a tanácsadói megállapodás annyit jelent, hogy a fontos emberekkel és szervezetekkel kapcsolatban álló Leon összefogja és közvetíti Erdei felé a promóterek ajánlatait. A bokszoló a napokban ismét Amerikába utazik, ellenfélként a legnagyobb nevek, Roy Jones vagy Antonio Tarver is szóba kerülhetnek.

Leon sokat kritizálta Erdeit

Greg Leon tanácsadóként és menedzserként több ismert tengerentúli klasszissal is kapcsolatban áll, a boxvilágban jártas, ismert szakember. Vezető publicistája, többségi tulajdonosa a Boxingtalk.com című lapnak is, amely többször élesen kritizálta Erdei pályafutását, és nem egyszer személyesen Greg Leon jegyezte ezeket az írásokat, írja a monokli.com.

A veretlen Erdeinek júniusban járt le a szerződése német klubjával, nem hosszabbították meg. 31 mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, legutóbb tavaly novemberben volt meccse. Akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét, előtte közel hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, címét 11-szer védte meg.