Erdeit el sem búcsúztatja az Universum

2010.03.24. 15:10
Erdei Zsolt klubja, a hamburgi Universum júniusig négy gálát szervez, egyiken sem számít a magyarra. Szerződése június végén lejár, tíz napon belül el kellene kezdenie a felkészülést, de főnökei két hónapja nem keresik.

A félnehézsúlyban és a cirkálóban is világbajnok Erdei Zsolt tavaly november óta nem kapott meccset klubjától, a hamburgi Universumtól, szerződése június végéig szól, valószínűleg addig sem fog.

„Ha nem csipkedi magát az Universum, akkor biztosan vége lesz az együttműködésünknek. Egy májusi időpontot is bebuktunk már, arra már nincs idő, a felkészülés azért optimális esetben 12 hét, különösen, hogy most felszedtem magamra pár kilót. A következő tíz napban ellenfelet kellene keríteniük nekem, de ez nem valószínű, mert február óta nem is beszéltem senkivel. Azt kizártnak tartom, hogy június utánra szervezzenek nekem meccset.”

Ha április elején, tehát tíz napon belül munkába állna, akkor még június utolsó hétvégéjén bokszolhatna, akkor kijönne a 12 hetes felkészülés.

„Nem hiszem, hogy kapok tőlük ajánlatot, meglepne, meg is mondom, miért. Az Universum ZDF-fel kötött szerződése még négy vagy öt gálára, nyár elejéig szól, bokszol még Stieglitz és Brähmer is áprilisban. A gáláknak meg is van az anyagi hátterük, engem pedig nem számoltak azok közé, akiknek fizetniük kellene. Spórolnak, minél kisebb büdzsével ússzák meg a most következő hónapokat” – vélte.

erdei

„Lapokból, cikkekből úgy tudom, hogy terveznek, terveztek egy búcsúgálát nekem, de senki sem keresett eddig, pedig már a június végi határidő is necces. Hosszabbításra nem készülök. Ez van, nem vagyok kétségbeesve, ne sajnáljon senki, ilyen múlttal a hátam mögött nem is lehetek elkeseredett, nem idegesít a bizonytalanság, most így jött ki.”

A 35 éves, veretlen bajnok hozzátette, nem vette fel a kapcsolatot egyetlen más klubbal sem, a lehetőségeiről még nem érdeklődött. Úgy gondolja, jót tesz a pihenő, nem lesz gyengébb, bár forr a vére, menne már nagyon az edzőtermekbe gürcölni, mert a bokszhoz ért igazán.

„Amikor már biztosan vége lesz az Universummal a szerződésemnek, akkor ráérek gondolkodni a jövőn, a korábbi universumos Sturm és Dzinziruk Amerikába ment, de Németországban is vannak klubok. Van már menedzserem, aki majd segíteni fog, de a nevét még nem szeretném elárulni” – összegzett.