Senki nem akar Erdeivel bokszolni

2010.02.04. 14:44
A két lehetséges ellenfél - Bejbut Sumenov, Ggabriel Campillo - nem áll ki a magyar világbajnokkal. A májusban már 36 éves Erdeit nyárig köti szerződés az Universumhoz.

Erdei Zsolt januárban lemondott a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övéről, akkor elmondta, hibátlan mérlege arra ösztönzi, hogy csakis világbajnoki meccsen bokszoljon idén.

Kézenfekvőnek látszott a WBA félnehézsúlyú bajnoka, Gabriel Campillo elleni ütközet, hiszen a bokszoló az Universumnak ígért még egy meccset, amikor az argentin Hugo Hernan Garayt meglepetésre legyőzte.

A profiboksz.hu úgy tudja, a spanyol pereskedik a német klubbal, és vitatja a visszavágót.

Mivel Campillo pár napja pontozással kikapott a kazah Sumenovtól, új helyzet állt elő, de Sumenov, aki még tavaly egymillió dollárt áldozva ki akarta hívni Erdeit, a hírek szerint már le is kötötte a következő meccsét. Vjacseszlav Uzelkov kihívását fogadta el, bár ezt még a boxrec.com nem erősítette meg, összecsapásuk május 29-én lenne.

A WBO-nál tizenegyszeres címvédő Erdei azt mondja, nem tudja, mennyire hülyíti az Universum a Campillo-ajánlattal, de jelen állás szerint ha a spanyollal bokszol is, akkor az legfeljebb interim cím lehet, aki nyer, kihívhatja a Sumenov-Uzelkov találkozó győztesét.

Az Universumnak így is van világbajnoka, Jürgen Brähmer, neki viszont börtönbe kellene mennie, jogerősen elítélték.